Luis Enrique belooft debuut Suarez en een verhitte Clásico

Reacties

Om het met individuele klasse doorspekte Real Madrid te lijf te gaan zal Barcelona in de Clásico zoals gewoonlijk het initiatief nemen. Dat kondigde trainer Luis Enrique aan, evenals de zekerheid dat Luis Suarez sowieso zijn debuut gaat maken. De coach van de Catalanen verwacht bovendien dat hij in Madrid een warm onthaal zal krijgen.

Luis Enrique belooft debuut Suarez en een verhitte Clásico

Naar mate het treffen tussen Real en Barça dichterbij kwam, zag Luis Enrique met lede ogen dat de verzameling sterren uit de Spaanse hoofdstad getuige acht opeenvolgende zeges meer en meer voldeed aan het hoge verwachtingspatroon. Vooral de aanvallende klasse van De Koninklijke kwam tot uiting. Met 35 treffers maakte Barcelona's aartsrivaal tijdens die zegereeks gemiddeld meer dan vier doelpunten per wedstrijd.

'Natuurlijk is Real Madrid een tegenstander met speciale kwaliteiten, die vooral liggen in de omschakeling en de vuurkracht', stelde Luis Enrique tijdens de persconferentie. De filosofie van Barça blijft echter onveranderd. 'We zullen met hetzelfde idee en dezelfde mentaliteit spelen als we tot nu toe hebben gedaan. Ons plan is de wedstrijd te controleren, de bal in de ploeg te houden.'

Suarez
Bovenal benadrukt Luis Enrique dat zijn ploeg voorin zorgvuldig moet omspringen met de weinige kansen die het zal krijgen. Mogelijk is daarin een belangrijke rol weggelegd voor Luis Suarez, die na zijn maandenlange schorsing kan debuteren. Een garantie op een basisplaats heeft de Uruguayaanse spits niet. 'Maar dat hij minuten gaat maken is zeker', lichtte Luis Enrique alvast een tipje van de sluier op.

Dat Suarez uitgerekend in de meest verhitte wedstrijd van het jaar zijn rentree maakt, is saillant te noemen. De ex-Ajacied is immers bekend en berucht om zijn licht ontvlambare karakter. In aanloop naar de Clásico heeft Luis Enrique echter geen signalen opgevangen dat de clash met Real invloed heeft op het gedrag van de nieuwkomers in Camp Nou. Desondanks waarschuwde hij hen voor de emoties die de Spaanse topper losmaakt. 'Want die kunnen een loopje met je nemen.'

Als oud-speler van Barcelona en Real Madrid is Luis Enrique bij uitstek ervaringsdeskundige als het om Clásico's gaat. Hier zit hij Roberto Carlos op de huid in zijn laatste actieve seizoen als speler.
Als oud-speler van Barcelona en Real Madrid is Luis Enrique bij uitstek ervaringsdeskundige als het om Clásico's gaat. Hier zit hij Roberto Carlos op de huid in zijn laatste actieve seizoen als speler.

Luis Enrique weet zelf maar al te goed wat spelen in een Clásico voor alle betrokkenen betekent. In 1996 maakte de voormalige middenvelder na vijf seizoenen Real Madrid de altijd pikante overstap naar Barcelona, waar hij tot zijn afscheid als speler in 2004 vervolgens uitgroeide tot aanvoerder, clubicoon en échte Barcelonista. Het kwam hem begin dit jaar als coach van Celta de Vigo op een 'heet' onthaal te staan in Madrid.

Nu hij als trainer van Barcelona opnieuw terugkeert in het Estádio Santiago Bernabéu verwacht hij een nog vriendelijker ontvangst. 'Deze keer zal de affectie nog wijder verspreid zijn', stelde Luis Enrique ironisch. Hij verwacht dan ook dat zijn eerste Clásico als trainer van Barcelona in alle facetten zal uitademen dat het om een duel tussen Barça en Real gaat. 'Clásico's moeten verhit, amusant en onderhoudend zijn. Maar wél binnen de grenzen van het sportieve.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.