Luis Enrique: 'Arda is klaar voor Barcelona-debuut'

Reacties

Als de FIFA instemt met onmiddellijke vrijgave van Arda Turan, kan de Turk er direct staan voor Barcelona. Dat zegt trainer Luis Enrique.

Luis Enrique: 'Arda is klaar voor Barcelona-debuut'

Barcelona wil gebruikmaken van een speciale regel van de Spaanse bond RFEF, waarin staat dat clubs een nieuwe speler mogen inschrijven voor de competitie in het geval van een ernstige blessure. Van zo'n situatie is bij Barcelona sprake, want Rafinha komt door een gescheurde kruisband dit seizoen misschien helemaal niet meer in actie. Voor het inschrijven van Turan heeft Barcelona echter toestemming van de FIFA nodig, omdat de club vanwege een transferban eigenlijk pas in de winterstop weer nieuwe spelers mag inschrijven.

'De club werkt er hard aan, maar het ligt allemaal aan de FIFA. We wachten op hun beslissing', aldus Enrique. 'Ik heb erover gesproken met de directie, maar ik kan er verder niet op vooruitlopen. Als de FIFA instemt, is Turan er klaar voor om te spelen. Hij heeft met de Turkse nationale ploeg onlangs wedstrijden gespeeld en traint bij ons uitstekend en op een hoog niveau.'

Barcelona hoopt deze week nog uitsluitsel te krijgen van de Spaanse bond en de FIFA, zodat Turan eventueel zaterdag tegen Las Palmas al zou kunnen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.