Luis Enrique antwoordt Mourinho, nieuwe hobby Ribéry

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Luis Enrique antwoordt Mourinho, nieuwe hobby Ribéry

'Beter dat hij dit zegt dan dat hij niets zegt, of iets negatiefs. Nu ben ik in elk geval trainer, geen voetballer meer. Ik wens hem ook het beste.'
• Barcelona-trainer Luis Enrique reageert op de complimenten van José Mourinho, die zijn bewondering uitsprak voor de Spaanse oud-international. De twee hebben elkaar al in geen jaren gezien maar werkten vorige eeuw samen bij Barcelona. Op de foto staan ze allebei. Zoekt u mee...

Franck Ribéry, gestopt als international, heeft een hobby gevonden voor de tijd die hij normaal gesproken kwijt was aan interlandverplichtingen. En de aanvaller van Bayern München doet het niet op de minste plaats: Gleason’s Gym, de beroemde boksschool in New York.

'De Belgen zijn op een onvoorstelbare gelukkige manier op voorsprong gekomen. Mertens was zelf stomverbaasd dat deze gekke balcapriool in het doel verdween. Er was meer geluk dan kunde mee gemoeid.'
• Club Brugge-doelman Mathew Ryan verloor donderdag met Australië de oefenwedstrijd tegen België, zijn werkterrein, mede door een onorthodoxe treffer van Dries Mertens .

• Er is aan de zijlijn een teamgenoot die de bal heel graag wil hebben, maar Nguyen Cong Phuong heeft tegen de Australiche leeftijdsgenoten andere ideeën. De beelden bewijzen het gelijk van deze Vietnamese belofte die inmiddels tot de plaatselijke Messi is gedoopt. Arsenal heeft hem al op de korrel, Nguyen zit namelijk in eigen land op een voetbalschool van de Londense club.

• Bij Club América dacht men: hoe kunnen we ons stadion nu eens vanuit een andere hoek belichten? Met alle hedendaagse futuristische mogelijkheden qua cameraposities is niets te gek. Denk bijvoorbeeld aan een vliegende camera die steeds vaker boven een voetbalveld hangt. Zo'n camera is nog te besturen; een vogel niet. En dat maakt het ook wel weer leuk om een klein cameraatje aan zijn buik vast te maken. Zie hier de indrukwekkende beelden, geschoten voorafgaand aan de wedstrijd van het Mexicaanse Club América tegen Pumas. (SPOILER: Of het de bedoeling was dat de vogel op de bal zou landen is ons niet bekend, maar we hopen dat het niet de wedstrijdbal was.)

• Homo-emancipatie is een begrip dat niet direct aan de voetbalwereld wordt gekoppeld. Vandaag de dag heerst er nog steeds een taboe op het – blijkbaar gevoelige - onderwerp. De spelers van Arsenal nemen zichzelf in het volgende promo-filmpje op de hak, waarin onder meer Olivier Giroud, Alex Oxlade-Chamberlain en Theo Walcott hun zin steeds beginnen met: 'Ik kan er niets aan veranderen dat…'. Ze vragen hiermee aandacht voor een actie van Paddypower. Voetballers, ook die van The Gunners, zullen binnenkort namelijk met regenboogveters in hun schoenen spelen, waarmee ze de boodschap willen uitdragen dat het niet erg is om voor je homoseksualiteit uit te komen. (De regenboogvlag is een bekend symbool van de homobeweging, red.)

• De supporters van Valencia zouden blij moeten zijn dat de clubleiding op de laatste dag van de transferperiode nog een spits als Álvaro Negredo (foto, boven) binnen konden halen, maar waren dat hoorbaar niet. De van Manchester City gehuurde Spanjaard werd in eerste instantie nog met open armen ontvangen door de circa 14.000 aanwezige fans, maar het applaus verstomde al gauw tijdens zijn presentatie in het Estadio Mestalla toen de 29-jarige aanvaller weigerde om het clubembleem te kussen. Hij kwam niet weg met het excuus dat hij 'het komende seizoen nog genoeg tijd' had om het logo te kussen. Een fluitconcert was daarna zijn deel. Er is geen tweede kans voor een eerste indruk, maar als de ex-speler van onder meer Sevilla en Real Madrid er straks een paar in het mandje legt hoor je niemand meer over deze moeizame start.

• Het volkslied van Malta is nou niet echt een lekkere meedeiner, maar het nummer 'Numb' van Linkin Park is dan weer wel het andere uiterste. De verantwoordelijke voor de volksliederen bij de interland tussen Slowakije en Malta schrok zich rot toen hij de verkeerde cd – of in ieder geval het verkeerde plaatje – had opgezet, maar de spelers van Malta konden er wel om lachen.  

'We willen wel vaker spelen tegen Martins Indi'
La Gazzetta dello Sport is duidelijk niet onder de indruk van Oranje-international Bruno Martins Indi. De verdediger van FC Porto maakte een onhandige overtreding waardoor Nederland binnen tien minuten met tien man kwam te staan, terwijl Daniele de Rossi via de door Martins Indi veroorzaakte strafschop de 2-0 eindstand bepaalde.

David Luiz plaatste een opvallende foto op Instagram van zijn ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic. De verdediger van Paris Saint-Germain liet de boomlange aanvaller zien hoe zijn wilde haardracht zou staan bij Zlatan. Of de Zweed eerdaags overstapt op een anderde kapper is nog maar de vraag.

• Een moment om stil van te worden. Een 13-jarige jongen zag woensdag een droom in vervulling gaan. Het kankerpatiëntje speelde namelijk mee in het vriendschappelijke duel van zijn droomclub Villarreal met Celtic. Het leverde onderstaande schitterende beelden op.

'Ik wilde Alderweireld halen, maar in plaats daarvan kreeg ik spelers die ik helemaal niet wilde'
• Trainer Marcelo Bielsa is niet erg te spreken over Vincent Labrun, de voorzitter van Olympique Marseille. Bielsa is niet blij met de afgelopen transferperiode. De Argentijnse coach van de Franse topclub diende een lijst van twaalf spelers in, maar geen van allen kwamen. Ook de komst van Toby Alderweireld werd niet gerealiseerd. De verdediger van Atlético Madrid speelt komend seizoen op huurbasis voor Southampton, waarna Bielsa zijn gal spuwde bij een een persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen