Luhukay verliest door nederlaag zicht op Europees voetbal

Jos Luhukay lijkt kwalificatie voor Europees voetbal uit zijn hoofd te moeten zetten. De trainer van Hertha BSC ging op bezoek bij concurrent Borussia Mönchengladbach kansloos onderuit: 3-0.

Bij rust keek promovendus Hertha al tegen een hopeloze achterstand van drie doelpunten aan. Tussen de 28ste en de veertigste minuut sloeg Mönchengladbach drie keer toe. Juan Arango opende met een halve volley de score, waarna een eigen doelpunt van Adrián Ramos en een treffer van Raffael het duel al vroeg in het slot gooiden.

Door het verlies doet nummer negen Hertha geen goede zaken in de strijd om kwalificatie voor Europees voetbal. Bij winst was Hertha op een gedeelde zesde plaats gekomen, met slechts twee punten achterstand op een plaats die recht geeft op een Europees ticket. Door de nederlaag bedraagt het gat naar de zesde positie echter vijf punten.