Luhukay vergroot zorgen Dortmund, Huntelaar onderuit

De zorgen voor Borussia Dortmund, de nummer zestien van de Bundesliga, nemen alleen maar toe na de nederlaag tegen Hertha BSC. Ook Schalke 04 kon niet winnen.

Hertha BSC – Borussia Dortmund 1-0
Jos Luhukay heeft met Hertha BSC drie belangrijke punten gepakt. De Nederlandse oefenmeester zag Julian Schieber tegen zijn vorige werkgever Borussia Dortmund de winnende treffer maken: 1-0.

Na twee seizoenen bij Dortmund maakte Schieber dit seizoen de overstap naar Hertha. Bij het weerzien met zijn voormalige ploeggenoten eiste de 25-jarige spits een hoofdrol voor zich op. In de veertigste minuut profiteerde hij optimaal van balverlies van Neven Subotic en schoot hij Hertha op voorsprong.

Julian Schieber schiet Hertha BSC op voorsprong. Doelman Mitchell Langerak is te laat. Borussia Dortmund gaat al voor de negende keer onderuit in de Bundesliga en dus duurt de sportieve malaise voort.

De ploeg uit Berlijn, waar Roy Beerens het gehele duel speelde en John Heitinga op de bank bleef, trok vervolgens de minimale voorsprong over de streep, ondanks een veldoverwicht van Dortmund. Door de zege klimt Hertha naar de twaalfde plaats op de ranglijst, terwijl het kwakkelende Dortmund nu zestiende staat.

SC Freiburg - Hamburger SV 0-0
Aanvoerder Rafael van der Vaart en consorten hebben aan het competitieduel met directe concurrent SC Freiburg slechts een punt overgehouden. Namens de thuisploeg liet Vladimír Darida de grootste kans op een doelpunt liggen. De middenvelder van Freiburg faalde vanaf elf meter. Van der Vaart (foto) werd na ruim een uur naar de kant geroepen door trainer Jozef Zinnbauer. De aanvallende middenvelder werkte hard, maar verder dan een gevaarlijke vrije trap kwam de Oranje-international niet. HSV bezet nu plaats veertien, gevolgd door Freiburg op twee punten.

Schalke 04 – 1. FC Köln 1-2
Schalke 04 heeft zich thuis verslikt in 1. FC Köln. De ploeg van spits Klaas-Jan Huntelaar, die het gehele duel speelde, won de voorgaande drie wedstrijden, maar kon deze serie tegen middenmoter Köln geen vervolg geven. Anthony Ujah schoot de bezoekers na een goede counter in de 47ste minuut op voorsprong en twintig minuten later maakte Matthias Lehmann er met een strafschop zelfs 0-2 van.

Schalke kwam door de aansluitingstreffer van invaller Leroy Sané vijf minuten voor tijd nog terug in de wedstrijd, maar verder dan deze 1-2 kwam de thuisploeg niet. Schalke blijft ondanks de nederlaag zesde staan.

Werder Bremen - Hannover 96 3-3
Zonder banneling  Eljero Elia in de wedstrijdselectie van trainer Viktor Skripnik slaagde nummer zeventien Werder Bremen er opnieuw niet in om te winnen. Hannover 96 opende na twaalf minuten de score via Lars Stindl. Daarna nam Werder Bremen het heft in handen. Namens de thuisploeg zorgden Zlatko Junuzovic en Melvyn Lorenzo zelfs voor de voorsprong: 2-1.

Maar de treffers van de Oostenrijker en Lorenzo bleken niet voldoende voor de winst. In een tijdsbestek van twee minuten kantelde het duel volledig. De Spanjaard Joselu was na een uur verantwoordelijk voor de gelijkmaker, terwijl Hiroshi Kiyotake kort daarna 2-3 maakte via een directe vrije trap. Het slotakkoord was voor Davie Selke, die in de 88ste minuut de eindstand bepaalde.