Luhukay vergroot crisis HSV op Bundesliga-verjaardag

Het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay heeft de vijftigste Bundesliga-verjaardag van Hamburger SV verpest. Rafael van der Vaart moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg in Berlijn met 1-0 onderuit ging.

HSV is als enige Duitse club al vijftig jaar actief in de Bundesliga (door de fans benadrukt met een spandoek, zie foto). In de eerste helft was geen moment te zien dat HSV die mijlpaal wilde opfleuren. Hoewel de thuisploeg ook zijn aandeel had, was het eerste bedrijf geen moment sprankelend.

Na rust zag Luhukay hoe zijn ploeg steeds beter in de wedstrijd kwam. Het overwicht werd uiteindelijk door aanvaller Adrian Ramos omgezet in een voorsprong. Hij kon binnentikken in de 74ste minuut na fraai voorbereidend werk van Nico Schulz. Daar bleef het bij.

Door de zege heeft Luhukay bij het gepromoveerde Hertha een prima start van het Bundesliga-seizoen. Na drie duels zijn er al zeven punten vergaard. HSV staat nog altijd maar op een schamel puntje. Ook zaterdag kon de crisis niet bezworen worden.