Luhukay negeert Heitinga in zoektocht naar zekerheid

Reacties

Hertha BSC-trainer Jos Luhukay ziet lichtpuntjes wat de defensieve malaise van zijn ploeg betreft, maar daar hoort John Heitinga (31) niet bij. De Nederlandse oefenmeester schaart hem onder de aankopen die bepaald niet voldoen.

Luhukay negeert Heitinga in zoektocht naar zekerheid

De ploeg uit Berlijn verloor zondag in eigen huis afgetekend van subtopper Hoffenheim (0-5) en sloot 2014 daarmee dramatisch af. De ploeg bezet halverwege het seizoen de dertiende plaats in de Bundesliga, één punt boven de degradatiestreep. Bovendien kreeg Hertha al 35 tegengoals, alleen Werder Bremen (39) kreeg er meer te slikken.

'Deze wedstrijd is verlopen zoals we dit seizoen al zo vaak beleefd hebben', sprak Luhukay op de persconferentie na afloop. 'Defensief hebben we geen enkele controle, we kunnen het achterin maar niet stabiel krijgen. Daarnaast helpen we de tegenstander volop mee met het maken van doelpunten. Die individuele fouten in onze eigen zestien moeten er na de winter zo snel mogelijk uit', is Luhukay duidelijk.

Toch ziet de Limburger licht aan het eind van de tunnel. 'Ik heb in ieder geval twee garanties. Na de winterstop keren met Fabian Lustenberger en Sebastian Langkamp twee potentële centrumverdedigers definitief terug van blessures. Die twee staan voor stabiliteit, dat hebben ze al bewezen. Hopelijk kunnen ze in de tweede seizoenshelft bijdragen aan wat meer zekerheid in de verdediging.' Dat lijkt hij derhalve niet meer te verwachten van John Heitinga.

John Heitinga bleef zondag (net zoals midweeks tegen Eintracht Frankfurt) op de tribune namens Hertha BSC.
John Heitinga bleef zondag (net zoals midweeks tegen Eintracht Frankfurt) op de tribune namens Hertha BSC.

Het door Luhukay bewierookte duo zat tegen Hoffenheim al op de bank, waar geen plaats was voor de ex-Ajacied. Het feit dat nota bene middenvelder Jens Hegeler in het hart van de defensie naast John Brooks speelde, en de pas net weer meetrainende Langkamp en Lustenberger (van origine óók een middenvelder) als reserves acteerden, zal Heitinga weinig vertrouwen geven.

Hij werd deze zomer als leider naar Berlijn gehaald, maar de situatie van Heitinga wordt steeds uitzichtlozer. Op 7 november speelde hij thuis tegen Hannover 96 (0-2) nog negentig minuten, maar in de vier duels daarna moest hij op de bank beginnen. De laatste twee wedstrijden zat hij zelfs niet meer bij de wedstrijdselectie.

Gezien de woorden van zijn trainer is de rol van Heitinga bij Hertha zo goed als uitgespeeld. Gevraagd naar eventuele aankopen die de verdediging moeten stutten, zei Luhukay op de persconferentie namelijk weinig vleiend: 'Ik ben de laatste die in het openbaar om spelers gaat roepen. Maar feit is dat we deze zomer een team hebben samengesteld met spelers van wie we dachten dat ze ons sterker zouden maken. En dat is helaas niet gebeurd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.