Luhukay moet Stuttgart terug naar de Bundesliga loodsen

Reacties

Jos Luhukay is de nieuwe trainer van VfB Stuttgart. De Nederlander heeft promotie naar de Bundesliga als doelstelling meegekregen voor volgend seizoen.

Luhukay moet Stuttgart terug naar de Bundesliga loodsen

De 52-jarige Luhukay werd in februari 2015 ontslagen bij Hertha BSC en zit sindsdien zonder club. Bij Stuttgart is de ervaren oefenmeester de opvolger van Jürgen Kramny, die het veld moet ruimen na de degradatie van de club. Luhukay heeft een contract tot medio 2018 getekend bij de landskampioen van 2007.

Stuttgart heeft bovendien afscheid genomen van technisch directeur Robin Dutt. Hij had nog een contract tot medio 2018, maar wordt medeverantwoordelijk gehouden voor het desastreus verlopen afgelopen seizoen. Eerder besloot voorzitter Bernd Wahler zijn biezen al te pakken, terwijl trainer Kramny is teruggezet naar het tweede elftal.

Hoewel Luhukay afkomstig in uit het Nederlandse Venlo, werkte hij nog nooit als coach in Nederland. In Duitsland geldt Luhukay als een gerespecteerd trainer en had hij reeds de leiding bij onder anderen 1. FC Köln, SC Paderborn, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.