Ludovit Reis imiteert Robben en wordt beloond met een dikke kus van de trainer

Reacties

Hamburger SV doet dit seizoen een nieuwe poging om terug te keren naar de Bundesliga en dus was de overwinning van afgelopen weekend op Karlsruher SC zeer welkom. Ludovit Reis werd de matchwinner met een doelpunt dat de Duitse voetbalvolgers direct aan Arjen Robben deed denken.

Ludovit Reis imiteert Robben en wordt beloond met een dikke kus van de trainer
© Pro Shots
Hamburger SV
Hamburger SV
1 - 0
Karlsruher SC
Karlsruher SC

Kort voor rust ontving Reis de bal aan de rechterkant van het veld. De middenvelder dribbelde naar binnen, totdat er ruimte was voor een doeltreffend schot met zijn linkervoet. Kick it like Robben, tweet Hamburger SV twee dagen na de competitiezege op Karlsruher. Volgens zijn werkgever scoorde Reis op 'de Arjen-manier' en daar valt wel iets voor te zeggen.

Voor Reis, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij HSV, betekende het zijn eerste doelpunt van het seizoen. 'Ik ben heel blij met het doelpunt, maar vooral met de overwinning. We hebben het met zijn allen gedaan', sprak de Nederlander na afloop. Over zijn doelpunt zei Reis: 'Ik zag de ruimte en besloot het gewoon te proberen, ook al was het niet met mijn sterke been.'

Tim Walter, de coach van HSV, heeft daar overigens zo zijn bedenkingen bij. 'Ik zei hem in de middag al dat hij beter is met links dan met rechts', gniffelde de oefenmeester. Na het laatste fluitsignaal gaf Walter Reis een dikke kus. 'We hebben een speciale relatie', zei Walter daarover.

Voor HSV betekende de zege op Karlsruher de vijfde overwinning van het seizoen. Van de vorige twee thuiswedstrijden werden er echter twee verloren. 'De opluchting is daarom groot', zei Reis. 'Een grote club als HSV hoort zijn thuiswedstrijden gewoon te winnen.'

De 22-jarige Reis was niet alleen met zijn doelpunt, maar ook met zijn defensieve arbeid van waarde voor HSV. De middenvelder ging in totaal 37 duels aan tegen Karlsruher, het hoogste aantal van alle spelers op het veld. 'Baldief Ludo was ook weer bezig met zijn favoriete tijdsbedrijf', aldus HSV. Reis is een vaste waarde bij de Noord-Duitsers, die na zeven duels tweede staan in de Tweede Bundesliga.

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heidenheim
34
19
10
5
67-36
+31
67
2
Darmstadt 98
34
20
7
7
50-33
+17
67
3
Hamburger SV
34
20
6
8
70-45
+25
66
4
Fortuna Düsseldorf
34
17
7
10
60-43
+17
58
5
FC Sankt Pauli
34
16
10
8
55-39
+16
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.