Ludogorets-held krijgt tribune en maakt 'ook Roemenen blij'

Ludogorets-verdediger Cosmin Moti toonde zich woensdagavond de absolute held. Door zijn glansrol plaatste zijn Bulgaarse werkgever zich voor de Champions League, maar Moti denkt dat hij met zijn actie ook de nodige Roemenen blij heeft gemaakt. Een tribune in het stadion van Ludogorets krijgt bovendien zijn naam.

Ludogorets-held krijgt tribune en maakt 'ook Roemenen blij'

In de laatste minuut van de verlenging (zowel de heenwedstrijd als de return eindigde in 1-0) tegen Steaua Boekarest kreeg Ludogorets-doelman Vladislav Stoyanov rood. Voor de beslissende penaltyreeks moest de Roemeen Moti vervolgens op doel. Hij benutte een penalty, stopte er twee, waardoor Ludogorets zich kwalificeerde voor de groepsfase.

Saillant detail: Moti speelde in zijn vaderland jarenlang voor Dinamo Boekarest, uitgerekend de stadgenoot én aartsrivaal van Steaua. De overwinning smaakte voor Moti dan ook extra zoet. 'Ik weet zeker dat ze bij Dinamo hiervan genoten hebben', jubelde hij. 'Naast tienduizenden Bulgaarse fans heb ik ook tienduizenden Roemenen blij gemaakt', verwees hij naar het leedvermaak dat de Dinamo-fans ongetwijfeld zullen hebben na de uitschakeling van hun vijand.

Ook clubeigenaar Kiril Domuschiev was na afloop lyrisch over zijn verdediger, die een aantal extraatjes tegemoet kan zien. 'Een tribune in ons nieuwe, moderne stadion wordt naar Cosmin Moti vernoemd', deelde hij een eerste cadeautje uit. 'Ook zal hij een financiële bonus ontvangen. Moti is een held. Voor alle Bulgaren, niet alleen voor de fans van Ludogorets.'

Moti had vooraf vertrouwen in een goed resultaat, zo gaf hij na de senationele overwinning aan. 'Ik wist dat de thuiswedstrijd compleet anders zou zijn dan de wedstrijd van vorige week in Roemenië, gelet op het team dat we hebben', loofde hij zijn ploeggenoten. 'We hebben terecht gewonnen en ik ben blij dat we de groepsfase gehaald hebben. En ook daarin zullen we het goed gaan doen.'

Bekijk hier al onze video's