Lucratief slotstuk van loopbaan Mutu in India

Reacties

Adrian Mutu gaat zijn loopbaan besluiten in de Indiase Super League (ISL). De 36-jarige Roemeense aanvaller heeft net als Didier Zokora (34) een contract getekend bij Pune City FC, dat afgelopen seizoen zesde werd.

Lucratief slotstuk van loopbaan Mutu in India

De ISL is een competitie die slechts een paar maanden loopt. Het nieuwe seizoen start in september en is al in december klaar. Om het voetbal een impuls te geven werden vorig seizoen al grote namen als Alessandro Del Piero, David Trezeguet en Fredrik Ljungberg gestrikt. Ook nu wordt flink geïnvesteerd in grote namen.

Van deze marquee players was Trezeguet actief voor Pune City, maar hij kon de club niet de successen brengen waar het naar verlangde. Manager David Platt, voormalig speler van onder meer Arsenal, Juventus en Engeland, hoopt dat dat met Zokora en Mutu wel gaat lukken.

Mutu, die zich tijdens zijn loopbaan tot enfant terrible ontwikkelde, leek sinds de zomer van 2014 gestopt te zijn. Hij zat na zijn vertrek bij Petrolul Ploiesti zonder club en leek niet open te staan voor een nieuw avontuur. Pune City heeft de voormalige aanvaller van onder meer Internazionale, Parma, Chelsea, Juventus en Fiorentina evenwel alsnog weten te verleiden.

Zokora was in het verleden actief voor Racing Genk, Saint-Étienne, Tottenham Hotspur,  Sevilla en Trabzonspor. De Ivoriaanse middenvelder stond het meest recentelijk, tot begin juli, onder contract bij Akhisarspor uit Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.