Lúcio weet van geen wijken, Badstuber de 'beste ooit'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Lúcio weet van geen wijken, Badstuber de 'beste ooit'

Lúcio is een harde verdediger. Dat bleek al tijdens zijn periode bij Bayern München. Nu de 36-jarige Braziliaan onder contract staat bij Palmeiras, is dat niet anders. In de wedstrijd tegen  Cruzeiro liep de aanvoerder een jukbeenbreuk op toen hij met een tegenstander een kopduel uitvocht. Hij wilde echter van geen wijken weten - stak direct zijn duim omhoog - en wilde de wedstrijd gewoon uitspelen. Toen zijn gezicht wat opzwelde, haalde zijn coach hem naar de kant. Uiteindelijk verloor Palmeiras de wedstrijd met 2-1, waardoor Cruzeiro zijn koppositie verstevigde.

'We hebben twee uitstekende centrale verdedigers, maar Badstuber is beter. Hij is de beste speler die ik ooit heb gehad.'
• Dit zei Josep Guardiola op de training van Bayern München. De quote van de coach van FC Hollywood werd opgenomen door FCB.tv. Holger Badstuber is net teruggekeerd van een knieblessure. Die hield hem de afgelopen anderhalf jaar aan de kant.

Om de uitspraak van Guardiola in een perspectief te plaatsen: bij Barcelona werkte hij samen met Carles Puyol en Gerard Piqué, bij Bayern München posteerde hij vorig seizoen Dante en Jérome Boateng in het centrum van de verdediging. Daarnaast had hij ene Lionel Messi ooit onder zijn hoede. Dus Badstuber de beste speler die hij ooit heeft gehad? Wij zijn benieuwd!

Mario Balotelli kan het dus wel: de verstandige jongen uithangen. De Italiaan plaatste op zijn Instagram-account een filmpje waarin hij - tijdens het lezen van de biografie van Zlatan Ibrahimovic - de was strijkt en een dansje doet. Je moet toch wat doen in je vakantie.

'We beschikken over de beste groep sinds tijden, met veel jonge spelers. Iedereen focust zich op zijn eigen ding, maar we hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Koeman probeert zijn filosofie op ons over te brengen. Hij begrijpt het spelletje en weet hoe hij zijn ideeën tot uitvoering kan brengen.'
Jos Hooiveld had tegenover de BBC lovende woorden over voor zijn nieuwe manager. De 31-jarige verdediger kon of wilde nog geen kritische noot kraken over Ronald Koeman.

Het Peruviaanse Sporting Cristal plukt de laatste weken de vruchten van een opgeleefde Carlos Augusto Lobatón. De 34-jarige aanvaller en aanvoerder van de ploeg maakte in twee achtereenvolgende wedstrijden vier beauty's. Oordeelt u zelf over de schoonheid van de doelpunten van de Peruviaan.

SC Cambuur biedt zestigplussers de mogelijkheid om op hun oude dag alsnog voor hun favoriete club uit te mogen komen. Vanaf woensdag 20 augustus voegt ook Cambuur zich namelijk bij de clubs PSV, RKC Waalwijk, ADO Den Haag en FC Groningen. Zij nemen namelijk al deel aan het project OldStars, waarin de ploegen het in het spelletje Walking Football tegen elkaar opnemen.

Bij deze variant van voetbal mag er niet gerend worden en wordt er zonder keepers gespeeld. Bovendien mag de bal niet boven de heup komen (om kunstheupen zoveel mogelijk te ontzien). Deelnemers kunnen zich via de website van het Nationaal Ouderenfonds aanmelden.  

'We willen allemaal indruk maken op Van Gaal. Iedere training weer. We hebben een nieuwe manager met nieuwe ideeën. Daarom moeten we nu goed luisteren naar zijn plannen.'
• Wayne Rooney lijkt zijn eigen woorden nu al te praktiseren. Louis van Gaal is erg tevreden met hem, blijkt uit een omhelzing tussen de twee. De manager was tevreden over de hoekschoppen van de Engelsman, nadat Rooney diens aanwijzingen goed had opgepikt.

'Hij droeg geen wapen bij zich, maar zorgde toch voor verandering. Ik hoop tenminste één procent van zijn geduld te krijgen, al gaat het niet om mijn persoon, maar om het team.'
• Dunga mislukte in eerste instantie als bondscoach van Brazilië, maar werd na het ontslag van Felipe Scolari toch weer teruggehaald. Het vertrouwen dat de Braziliaanse voetbalbond in hem lijkt te hebben, doet de vijftigjarige oud-middenvelder kennelijk goed. Dat hij zichzelf vervolgens op de perspresentatie met wijlen Nelson Mandela vergelijkt, gaat misschien weer wat ver.

• De perspresentaties bij Real Madrid hebben, net als die van Dunga, altijd iets overweldigends. De voor veel geld aangetrokken spelers krijgen altijd een ontvangst in Estadio Santiago Bernabéu, dat soms tot de nok toe gevuld is. Ook James Rodríguez kreeg een warm welkom van de massaal toegestroomde fans. Sommigen konden zich niet bedwingen en stormden het veld op.

Rodríguez bleef erg nuchter onder de situatie en knuffelde de eerste betreder nog. Hij knuffelde de man en overhandigde hem een bal. De beveiliging ging wat minder amicaal om met de fan. Hij werd met harde hand terug de tribune opgewerkt. Dat lot was ook een tweede overtreder van de regels beschoren.

• In de periode dat er een vliegtuig boven Oekraïne uit de lucht wordt geschoten en er sprake is van een Russisch aandeel in deze ramp, plaatst de FIFA zonder blikken of blozen een tweet over het komende WK van 2018, dat in Rusland gehouden wordt. Erg ongepast en niet echt goed doordacht.

• Je laten naturaliseren tot Oekraïner en dan opeens een brief van het Ministerie van Defensie binnenkrijgen. Edmar van Metallist Charkov zal er nooit bij stil hebben gestaan dat het kon gebeuren, maar hij werd toch echt opgeroepen voor het leger van zijn nieuwe land. De Oekraïense regering besloot namelijk alle mannen onder de vijftig jaar te mobiliseren.

De 34-jarige Edmar liet weten dat hij bang was om te worden ingezet in de strijd tegen de pro-Russische separatisten, maar de directeur van zijn club wist hem al gauw tot kalmte te manen. 'Er is geen dienstplicht', aldus Aleksei Targonski.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.