Luchkevych redt sterk gewijzigd Dnjepr in generale voor Ajax

Reacties

Het roulatiesysteem van trainer Myron Markevych heeft Dnjepr Dnjepropetrovsk bijna opgebroken in het thuisduel met Metallurg Zaporizhzhya: 1-0. Dankzij een late treffer kan Dnjepr toch met een goed gevoel afreizen naar Amsterdam voor de return tegen Ajax in de achtste finale van de Europa League.

Luchkevych redt sterk gewijzigd Dnjepr in generale voor Ajax

Ten opzichte van de heenwedstrijd tegen Ajax voerde coach Markevych (foto) tegen laagvlieger Zaporizhzhya liefst negen wijzingen door in zijn opstelling. Slechts Roman Bezus en aanvoerder Ruslan Rotan (geschorst voor de confrontatie in Amsterdam) bleven staan.

Dat brak Dnjepr bijna op, want het bleef heel lang 0-0. Deze tussenstand zorgde ervoor dat Markevych sterspeler Yevgen Konoplyanka toch liet invallen en dat sorteerde effect. De negentienjarige Valeriy Luchkevych maakte een kwartier voor tijd de winnende goal voor de nummer drie van Oekraïne.

Donderdag verdedigt Dnjepr in de Amsterdam Arena de 1-0 voorsprong uit het heenduel. In deze return staat plaatsing voor de kwartfinale van de Europa League op het spel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.