Lucescu: 'Ik hoop dat Dortmund de finale gaat bereiken'

Mircea Lucescu kan leven met de uitschakeling van Shakhtar Donetsk. De trainer van de club uit Oekraïne vindt dat Borussia Dortmund zich terecht plaatste voor de kwartfinales van de Champions League. Na het 2-2 gelijkspel drie weken geleden, waren de Duitsers dinsdagavond thuis met 3-0 te sterk voor Shakhtar.

'Borussia Dortmund verdient het om door te gaan', reageerde Lucescu na de wedstrijd. 'Het was bijna onmogelijk om dit team te verslaan. Tot de dertigste minuut hebben we weinig gecreëerd, omdat we op de counter loerden. Op dat moment scoorde Dortmund echter, wat de wedstrijd totaal veranderde.'

'In de rust heb ik tegen de spelers gezegd dat we anders moeten spelen. Dat is ook gebeurd. We hebben kansen gekregen, maar helaas hebben we deze onbenut gelaten. Die fout van onze keeper bij het derde doelpunt van Dortmund betekende het definitieve einde. Al met al doet de uitslag recht aan het spelbeeld. Ik hoop dat Dortmund de finale gaat bereiken, het is een erg sterke ploeg.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.