Lucas opnieuw maanden niet inzetbaar voor Liverpool

Liverpool moet middenvelder Lucas Leiva wederom voor een lange periode missen. De Braziliaan verliet het veld afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Manchester City en is volgens manager Brendan Rodgers twee tot drie maanden zoet met een gescheurde spier in zijn rechter dijbeen.

Lucas opnieuw maanden niet inzetbaar voor Liverpool

Lucas maakte begin dit seizoen zijn officiële rentree, nadat hij door een gescheurde kruisband sinds november 2011 niet meer had gevoetbald voor Liverpool. Woensdagavond bezoekt de Braziliaanse international een specialist om vast te stellen of een operatie nodig is om het herstel te bespoedigen.

De langdurige blessure van Lucas brengt wellicht verandering in de situatie van Jay Spearing, die op het punt stond om aan Bolton Wanderers te worden verhuurd. De 23-jarige Engelsman was het afgelopen halfjaar de vervanger van Lucas.

Een andere optie voor Rodgers is om met Joe Allen of Nuri Sahin als controleur te gaan spelen. De twee onlangs aangetrokken middenvelders acteren normaal gesproken echter in een meer aanvallende rol op het middenveld.

Donderdag speelt Liverpool in eigen huis tegen Heart of Midlothian om een ticket in de groepsfase van de Europa League. De heenwedstrijd in Schotland eindigde in een 1-0 overwinning. Zondag volgt het competitieduel met Arsenal. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's