Lucas doet een Koolhofje, Courtois dolt Diego Costa

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Lucas doet een Koolhofje, Courtois dolt Diego Costa

Lucas Moura dacht woensdag dat hij scoorde voor Paris Saint-Germain in het bekerduel met tweedeklasser Niort, maar hij kwam bedrogen uit dankzij een modderpoel. Dat overkwam Jurrie Koolhof in 1983 ook als speler van PSV.

• Chelsea-keeper Thibaut Courtois kan ook aardig voetballen, zo laat hij op de training aan Diego Costa zien.

Thibaut Courtois takes on Diego Costa! 😎 - Chelsea Football Club | Facebook

• De verjaardagen bij de familie Kombarov zijn altijd beregezellig. Een paar jaar geleden liet Kirill een beer op bezoek komen toen zijn zoontje jarig was. Broer Dmitri huurde onlangs een leeuwenwelp voor de vijfde verjaardag van zijn dochter.

• Nadat hij Shota Arveladze had ontslagen als trainer van Maccabi Tel Aviv nam technisch directeur Jordi Cruijff tijdelijk de taken van de trainer over. 'Ik zei weleens tegen mezelf dat je nooit zelf een trainer moet vervangen omdat het ongeluk brengt. Maar er kwam een lastige periode aan en het zou moeilijk zijn voor een nieuwe trainer om erin te stappen, dus nam ik de verantwoordelijkheid. Ondertussen zocht ik naar een definitieve vervanger. Ik was nooit van plan om dit lang te doen.' (The Guardian)

'Het is wel lastig als de trainer die je gehaald heeft al zo snel weg is. Ik vind het vooral voor hem vervelend'
Nasser El Khayati laat zich op de clubsite van ADO Den Haag uit over het vertrek van Zeljko Petrovic. De middenvelder debuteerde onder hem, maar een paar dagen later stond Alfons Groenendijk voor de groep. 'In de drie wedstrijden onder Groenendijk stond ik niet in de basis. Maar ik ga er niet vanuit dat ik me tot het einde van dit seizoen in een reserverol moet schikken. Ik ben een creatieve speler en weet dat er bij degradatievoetbal ook andere zaken komen kijken, zoals keihard vechten. Maar ook met mijn spel kan ik belangrijk zijn voor dit team.'

• Juventus-trainer Massimiliano Allegri is het niet eens met de kritiek dat zijn ploeg alleen het bekerduel van Napoli kon winnen dankzij strafschoppen. Paulo Dybala benutte er twee, waardoor Juve met 3-1 won.

• Voor Gareth Bale komt een droom uit. De aanvaller van Real Madrid opent een sportsbar in zijn geboorteplaats Cardiff. Bale gaat vooral zijn best doen om de beste burgers van de stad te serveren.

• Het bezoek van Mark Rutte aan Zeist was voor de KNVB een reden om de minister-president uit te nodigen voor de vernieuwde KNVB Campus. Of de politicus nog in de achterkamertjes van de voetbalbond terecht is gekomen, is niet bekend.

'De sfeer die zondag tegen PSV in De Kuip hing was beter dan wat ik vaak bij Liverpool op Anfield Road heb meegemaakt'.
Brad Jones doet tijdens een Q&A-sessie van Feyenoord zijn best om geen ruzie te krijgen met Het Legioen.

• Marco van Basten heeft Oliver Bierhoff ervan kunnen overtuigen dat het een goed idee is om de buitenspelregel in de nabije toekomst af te schaffen. Dat vertelt de teammanager van het Duitse elftal aan Bild. 'Na de uitleg van Marco kan ik de kern van het idee begrijpen. Vooral voor spitsen zou het een dankbare beslissing zijn. We zouden het in een proefperiode kunnen testen, om te kijken of het spel aantrekkelijker wordt. Het verbieden van de terugspeelbal stuitte aanvankelijk ook op veel scepsis.'

'Ik ga niet juichen als ik scoor tegen Real Madrid. Ik heb veel aan de club te danken. Helaas zorgde een kruisbandblessure voor een kanteling in mijn carrière. Anders was ik ook zeker basisspeler geweest bij Real.'
Jesé Rodríguez gaat woensdag met Las Palmas, dat hem huurt van Paris Saint-Germain, op bezoek bij zijn oude club Real Madrid. En dat roept allerlei emoties op bij de aanvaller, zo zegt hij tegen Marca.

• Het bezoek van Thierry Henry aan Roda JC was niet meer dan een snuffelstage. De Franse oud-spits van onder meer Arsenal is bezig met het behalen van zijn trainersdiploma en was vorige week in die hoedanigheid op bezoek bij zijn vriend en landgenoot Nicolas Anelka, sinds kort werkzaam als consultant in Kerkrade. 'Meer zit er niet achter', vertelde technisch directeur Ton Caanen aan VI.

• Het doelpunt dat Roy Beerens in november voor Reading maakte tegen Bristol City is door de fans van Reading verkozen tot mooiste goal van 2016. De verwoestende volley won met 41 procent van de stemmen.

• De receptioniste van Wembley zal raar op hebben gekeken van een telefoontje dat ze na de finale van het toernooi om de League Cup kreeg. De spelers van Manchester United waren namelijk de beker vergeten mee te nemen. Manager José Mourinho kon zich nog herinneren dat hij de trofee aan iemand doorgaf, maar daarna verloren de winnaars hun prijs uit het zicht en belandde de beker waarschijnlijk bij de gevonden voorwerpen.

Manchester United maakt een goede beurt bij de supporters die mee willen naar de Europa League-wedstrijd tegen FK Rostov (9 maart). Met wedstrijdkaartjes, vliegtuigtickets, overnachting en een reisvisum zou het voor de fans een dure trip worden, maar de club springt bij met het betalen van het visum van 150 euro. Het zal de reis van meer dan drieduizend kilometer iets dragelijker maken.

Paul Pogba stond er deze week bij een paar United-aanhangers minder goed op. De Franse middenvelder kreeg ruzie met supporters in een restaurant nadat hij weigerde om een handtekening te zetten. De politie moest gebeld worden nadat de heethoofden een bord naar Pogba gooiden en dreigden hem te slaan. The Sun legde de hand op de beelden.

'Laat Manchester City maar komen, we zijn gelijkwaardig'
• Na het eerdere 0-0 gelijkspel in de strijd om de FA Cup vergeet Rajiv van La Parra in het Algemeen Dagblad even dat hij het woensdag met Championship-club Huddersfield Town in de return opnieuw opneemt tegen een ploeg met wereldsterren als Raheem Sterling en Sergio Agüero.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.