Luc Nilis beëindigt carrière

Luc Nilis heeft een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. De 33-jarige Belg maakte woensdag bekend dat medisch onderzoek het uitgesloten acht dat hij ooit weer zijn oude niveau haalt, na een zware dubbele beenbreuk.

Luc Nilis beëindigt carrière

In de pauze van het duel Aston Villa_leeds United nam Luc Nilis emotioneel afscheid van de aanhang van Aston Villa. Veel heeft het Birminghamse publiek niet van de Belg kunnen genieten. Nilis liep de blessure op tijdens zijn derde competitiewedstrijd voor Aston Villa. Op zaterdag 9 september 2000 botste hij vlak na het beginsignaal met Richard Wright, de doelman van Ipswich Town. De Belgische international had juist afgelopen zomer de overstap gemaakt van PSV naar de club uit Birmingham, omdat hij verlangde naar de uitdaging van het Premiership. 'Al speelde ik maar zeer kort voor Aston Villa, ik heb van elk moment genoten. En ben erg teleurgesteld dat ik niet door kan gaan om doelpunten te maken', aldus Nilis tijdens de persconferentie woensdagmiddag in Birmingham. In totaal speelde Nilis vier wedstrijden voor Aston Villa, en maakte hij één doelpunt in het Premiership.

Villa-voorzitter Doug Ellis vindt het jammer dat de club uit Birmingham op deze manier een aanvaller van wereldklasse kwijtraakt, maar vervelender nog voor de speler zelf. 'Dit is een tragedie voor Luc. Dat hij financieel gedekt is door de verzekering, weegt niet op tegen het niet meer kunnen spelen voor Aston Villa. Luc was een zeer geliefd lid van onze spelersgroep en zal altijd welkom zijn bij Aston Villa', aldus Ellis.

Nilis speelde zes seizoenen voor PSV, waarvoor hij 110 competitiedoelpunten maakte. Voor zijn periode bij de Eindhovense ploeg, droeg hij acht jaar het shirt van Anderlecht en drie jaar het shirt van FC Winterslag. Nilis speelde 56 interlands met de Rode Duivels, waarin hij tien keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's