Lozano slaat bij comeback meteen toe namens Mexico

Reacties

Hirving Lozano heeft sinds zijn terugkeer bij PSV nog niet de status van vaste waarde gekregen waar hij waarschijnlijk op gehoopt had, maar de Mexicaan tankte in de interlandperiode vertrouwen bij de nationale ploeg. In de nacht van zaterdag op zondag werd Ghana verslagen in een oefeninterland, met Lozano als maker van het openingsdoelpunt.

Lozano slaat bij comeback meteen toe namens Mexico
© Pro Shots
Mexico
Mexico
2 - 0
Ghana
Ghana

Lozano vertrok in 2019 als grote meneer bij PSV, om na vier jaar Napoli terug te keren in Eindhoven. Omdat de buitenspeler later binnenkwam en zo een trainingsachterstand opliep, kiest trainer Peter Bosz lang niet altijd voor Chucky.

In 2023 miste Lozano bijna elke wedstrijd van Mexico vanwege een knieblessure, maar in oktober werd hij weer opgeroepen door zijn naamgenoot en bondscoach Jaime Lozano. Hij kreeg tegen Ghana een basisplaats en maakte kort na rust de 1-0 in het Bank of America Stadium door vanaf links naar binnen te komen en laag binnen te schieten in de korte hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na zijn doelpunt werd Lozano gewisseld en kwam met Uriel Antuna een andere speler met een verleden in de Eredivisie op het veld te staan. Hij voegde zich bij spelers als Jorge Sánchez, Edson Álvarez en Mohammed Kudus, die in het verleden voor Ajax speelden en ook een basisplek hadden bij Mexico en Ghana. Antuna speelde anderhalf jaar op huurbasis bij FC Groningen en maakte twintig minuten voor tijd de 2-0. Daarna viel Santiago Giménez nog in voor Raúl Jiménez, maar de topscorer van de Eredivisie slaagde er niet in om zijn sterke seizoenstart een vervolg te geven bij Mexico.

De Mexicanen spelen in oktober nog eenmaal en wederom gaat het om een oefeninterland. Duitsland is woensdagnacht de tegenstander.

Mexico
Mexico
2 - 2
Duitsland
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.