Löw ziet Duitsland instorten: 'Verdiende zege Engeland'

Er leek zaterdagavond geen vuiltje aan de lucht voor Duitsland in de oefeninterland tegen Engeland. Bondscoach Joachim Löw zag tot zijn eigen verbazing echter hoe zijn ploeg een 2-0 voorsprong volledig uit handen gaf, waardoor er uiteindelijk met 2-3 verloren werd.

'Ik denk dat Engeland verdiend heeft gewonnen', toonde Löw zich na afloop tegenover ZDF een sportief verliezer. 'We speelden niet erg dynamisch en hadden nooit echt de volledige controle over de wedstrijd, ook niet toen we nog met 2-0 voor stonden.'

Met name in de tweede helft werd wereldkampioen Duitsland bij vlagen weggespeeld door het fanatieke Engeland. 'Er waren na rust veel meer gaten in onze defensie dan in de eerste helft. En Engeland voerde het tempo op, daar hadden wij geen goed antwoord op.'

Een prachtig doelpunt van Jamie Vardy, die voor de 2-2 zorgde met een fraaie hakbal, brak Duitsland op. 'Zijn doelpunt was bijna niet te verdedigen', loofde Löw de Engelse spits van Leicester City. Thomas Müller maakte zich niet al te druk na de nederlaag. 'Laten we niet overdrijven, het is maar een vriendschappelijke wedstrijd. Maar we zijn natuurlijk niet tevreden.'