Löw ziet dat Duitsland weer moet bouwen, Kroos steunt bondscoach

Reacties

Bondscoach Joachim Löw en middenvelder Toni Kroos schoven zaterdag aan bij de persconferentie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal. Kroos verdedigde zijn bondscoach, terwijl Löw zelf zag dat zijn elftal weer aan het bouwen is.

Löw ziet dat Duitsland weer moet bouwen, Kroos steunt bondscoach

Nederland en Duitsland staan zondagavond tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. De laatste keer dat de Duitsers in Nederland speelden werd Die Mannschaft getrakteerd op een 3-0 nederlaag. Löw kijkt echter niet naar het verleden. 'Het was een grote teleurstelling, maar ik raak er niet meer door van slag. We zitten nu in een andere situatie en dat voelt goed', aldus een bondscoach met zelfvertrouwen.

De veelbewogen historie van Nederland - Duitsland.

Toch is er de laatste maanden veel onrust binnen de Duitse ploeg. De pijnlijke uitschakeling op het afgelopen WK leverde veel kritiek op en afgelopen woensdag imponeerde Duitsland opnieuw niet in de oefeninterland tegen Servië (1-1). 'De automatismen ontbreken, maar dat is een proces. We moeten de hiërarchie opnieuw vinden binnen het elftal, zowel buiten als op het veld', stelt Löw.

Hij doelt met die woorden natuurlijk op het ontbreken van enkele ervaren spelers. De bondscoach nam afscheid van Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller. Kroos kan zich vinden in die beslissing. 'Die keuze is niet gemaakt vanwege de leeftijd van de spelers, maar het was een beslissing op sportieve basis. In dat geval moet je zo'n besluit accepteren.'

Van Dijk
De technische staf van Duitsland zal in aanloop naar het duel in Amsterdam extra aandacht besteden aan Virgil van Dijk. De aanvoerder van Oranje maakte vorig jaar het eerste doelpunt tijdens Nederland - Duitsland, in de returnwedstrijd maakte hij de cruciale 2-2 in de slotfase. 'We weten dat Van Dijk een geweldige impact heeft tijdens standaardsituaties. We hebben erover gepraat en we moeten er nog wat verder aan werken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Virgil van Dijk na Nederland - Wit-Rusland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.