Löw wil signaal afgeven en voorspelt uitblinkers in Mannschaft

Reacties

Tijdens de persconferentie die de Duitse nationale ploeg zaterdag belegde, ging het over het feit hoe moeilijk het is om de wereldtitel succesvol te verdedigen. Brazilië slaagde daar voor het laatst in, in 1962. Die Mannschaft zelf faalde in 1958, 1978 en 1994 in een poging om twee keer achter wereldkampioen te worden.

Löw wil signaal afgeven en voorspelt uitblinkers in Mannschaft

'Het is een van de zwaarste uitdagingen in het voetbal. Na een WK stoppen spelers en moet je nieuwe spelers inpassen', sprak bondscoach Joachim Löw aan de vooravond van het treffen met Mexico. Tijdens recente WK's strandden titelverdedigers als Frankrijk (2002), Italië (2010) en Spanje (2014) zelfs al in de eerste ronde.

'Als je kijkt naar de honger: die is duidelijk aanwezig. Het WK is het grootste evenement dat er is en iedereen droomt van de finale. Maar voorlopig heeft het geen zin zover vooruit te denken. We willen een signaal afgeven tegen Mexico: dit duel in elk geval winnen en kijken wat er verder gebeurt.' Löw kan zondag al zijn 23 spelers inzetten. Mesut Özil kampte met knieklachten en legde extra oefensessies af, maar is fit verklaard.

De keuzeheer verwacht dit toernooi veel van Timo Werner en Julian Draxler. 'Timo kwam er vorig jaar bij en zijn grootste kwaliteit heeft hij al meermaals laten zien: zijn snelheid. Een toegevoegde waarde voor het team. Hij gaat heel vaak diep en kan kansen creëren en afmaken. Timo is een heel belangrijke speler geworden voor ons.'

'Het Duitsland van 2014 hebben we nog niet gezien'

Volgens Löw heeft Draxler, die bij Paris Saint-Germain niet kan rekenen op een basisplaats, tijdens de strijd om de Confederations Cup van vorig jaar zomer een grote stap gezet. 'Ik ben een fan van zijn kwaliteiten. Hij is heel snel en een echte afmaker. De laatste maanden steekt hij in goede vorm. Julian kan dit toernooi beslissende dingen doen.'

Het duel tussen Duitsland en Mexico begint zondag om 17.00 uur. Sinds het WK 1990 zette Die Mannschaft de mondiale eindronde altijd in met een overwinning.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat is er de laatste jaren veranderd bij Duitsland?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.