Löw wijst Duitse achterhoede op 'elementaire fouten'

Tien maanden voor het wereldkampioenschap in Brazilië kampt Duitsland, toch geldend als een der titelfavorieten, met een probleem. De defensie van Die Mannschaft heeft in een jaar tijd al liefst twintig tegendoelpunten moeten slikken, tot grote ergernis van bondscoach Joachim Löw.

Löw wijst Duitse achterhoede op 'elementaire fouten'

Woensdagavond ging het in de openingsfase van de oefeninterland tegen Paraguay (3-3) opnieuw mis. Na dertien minuten keek Duitsland in Kaiserslautern tegen een 2-0 achterstand aan, en dat terwijl de achterhoede met Manuel Neuer, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Mats Hummels en Marcel Schmelzer toch wel degelijk goed bezet was.

Löw had daarom weinig begrip voor wat er in de beginfase allemaal misging. 'Iedereen heeft kunnen zien dat we in tactisch opzicht een aantal dingen fout hebben gedaan. We hebben elementaire fouten gemaakt door een gebrek aan concentratie. Bij de eerste tegengoal hebben we bijvoorbeeld geen enkele druk op het middenveld uitgeoefend. We lieten ons te ver terugzakken en waren veel te passief', aldus de bondscoach van Duitsland, dat dertien van de twintig goals in oefenduels incasseerde.

Defensieve malaise
Löw twijfelt er niet aan dat de onvolkomenheden uit zijn ploeg zijn verdwenen als het WK voor de deur staat. Sterker nog, hij denkt dat er over een maand in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk al weinig meer is terug te zien van de defensieve malaise, die de Duitsers opmerkelijk genoeg alleen punten kostte tegen Zweden (4-4), dat net als Oostenrijk al vijf punten achter staat in Groep C met nog vier duels op het programma.

Löw: 'Iedereen heeft kunnen zien dat het bij bepaalde spelers aan frisheid ontbrak. Ik ben er absoluut van overtuigd dat iedere speler en de ploeg als geheel in september een betere vorm zal steken. We zullen ons tegen Oostenrijk vast en zeker verbeteren. Dit was een waarschuwing die op het juiste moment kwam, want zoals tegen Paraguay kunnen we tegen Oostenrijk niet spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen