Löw roept Süle en twee andere olympiërs op

Reacties

Niklas Süle is de meest opvallende naam in de selectie van Duitsland voor het oefenduel met Finland (31 augustus) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen (4 september).

Löw roept Süle en twee andere olympiërs op

De twintigjarige verdediger van 1899 Hoffenheim debuteert in het keurkorps van bondscoach Joachim Löw. Süle veroverde eerder deze maand olympisch zilver. Van die ploeg zijn ook Max Meyer en Julian Brandt geselecteerd voor de aftrap van de cyclus richting het WK 2018.

'Voor ieder talent staat de deur open', aldus Löw. 'Süle, Meyer en Brandt hebben hun oproep helemaal zelf afgedwongen.'

Om uiteenlopende redenen ontbreken Jérôme Boateng, Mario Gómez, Antonio Rüdiger en Leroy Sané, die wel deel uitmaakten van de EK-selectie. Ook Ilkay Gündogan en Marco Reus zijn nog niet inzetbaar. Duitsland haalde in Frankrijk de halve eindstrijd, waarin het gastland met 2-0 te sterk bleek.

'De komende jaren willen we werken aan een team dat in staat is om in Rusland de wereldtitel succesvol te verdedigen', vertelde Löw. De oefenwedstrijd tegen Finland is de 121ste en laatste interland die Bastian Schweinsteiger zal afwerken. De middenvelder kondigde enkele weken na het EK zijn afscheid van de nationale ploeg aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.