Löw na regenduel: 'Godzijdank is er niets gebeurd'

Duitsland heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen Slowakije, maar bondscoach Joachim Löw prees zich gelukkig dat zijn spelers heelhuids de regenwedstrijd in Augsburg zijn doorgekomen.

De nederlaag op eigen veld tegen Slowakije (1-3) was voer voor discussie, maar na afloop was de extreem lange rust een ander welkom onderwerp van gesprek. Voor Löw was het een ongekende situatie. 'Ik heb nog nooit meegemaakt dat de rust zo lang geduurd heeft', vertelde de bondscoach over de vertraging.

Scheidsrechter Serge Gumienny wachtte vanwege de overvloedige regenval veertig minuten voor hij de teams weer het veld instuurde. 'Het is ook niet ongevaarlijk op zo'n veld. Maar godzijdank is er niets gebeurd', aldus Löw, die wel zijn tactische plan zag sneuvelen. 'Combineren was zeker in het begin van de tweede helft onmogelijk.'

Maar ook in de eerste helft maakte Duitsland geen sterke indruk. 'Over ons aanvalsspel was ik tevreden. In het eerste half uur heb ik een paar goede acties gezien. Maar in defensief opzicht hadden we problemen, omdat we op het middenveld relatief te open stonden.'

Naast doelman Bernd Leno debuteerden de jongelingen Joshua Kimmich, Julian Brandt en Julian Weigl, maar het drietal liet geen verpletterende indruk achter. 'Je mag niet alles verlangen van de jongens die er vandaag voor het eerst bij waren. Ze staan onder een zekere druk en dan lukt niet alles', verdedigde Löw zijn debutanten. 'Alle vier hebben de kwaliteiten voor een grote toekomst.'