Lövenkrands polst De Boer, Panenka als signaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Lövenkrands polst De Boer, Panenka als signaal

'Ik had niet durven dromen dat ik in de nadagen van mijn loopbaan hier nog zou staan, schitterend'
Emile Heskey keert terug op Anfield, het stadion waar de fysiek sterke spits jarenlang furore maakte. De inmiddels 37-jarige aanvaller speelt tegenwoordig in het shirt van Bolton Wanderers, zaterdagavond de tegenstander van Liverpool in het toernooi om de FA Cup. (Daily Mirror)

'Ik zie Ronald voor de testimonial van Ricksen, dus dan ga ik met hem praten'
• Voor Peter Lövenkrands is het duidelijk wie de nieuwe trainer van Newcastle United moet worden. De voormalige speler van The Magpies speelt zondag een wedstrijd - die in het teken staat van Fernando Ricksen - samen met Ronald de Boer en grijpt die kans aan om te polsen of Ajax-trainer Frank de Boer een overstap ziet zitten naar Newcastle. (The Chronicle)

Panenka-penalty Mahmoud was een signaal
Younis Mahmoud durfde het aan om tijdens de beslissende strafschoppenserie zijn penalty à la Panenka binnen te schieten. De middenvelder van Irak, dat zich ten koste van Iran plaatste voor de halve finale van de Azië Cup, wilde daarmee een signaal afgeven naar zijn ploeggenoten. 'Ik deed het omdat ik de spelers wilde laten zien dat een strafschop nemen een makkie is', aldus Mahmoud. (FIFA)

Bilal Ould-Chikh zorgde vrijdagavond namens FC Twente in de derby tegen Heracles Almelo op prachtige wijze voor de 2-0 eindstand. En daar was met name één ballenjongen erg blij mee. Niet zo gek ook, dat is namelijk zijn broertje Walid, die in de Enschedese jeugdopleiding speelt. Prachtig beeld!

• In Brazilië staat vanavond een wel erg bijzonder duel op het programma. Corinthians ontvangt dan namelijk Corinthians. Ter verduidelijking: het gaat hier om de Braziliaanse grootmacht SC Corinthians Paulista en de Engelse amateurs van Corinthian-Casual FC. De Brazilianen ontleenden hun naam in 1910 namelijk aan de Engelsen, die op dat moment op doorreis waren door het Zuid-Amerikaanse land. Het duel tussen de twee bevriende clubs stond eigenlijk gepland voor honderd jaar geleden, maar ging toen niet door vanwege het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

• Zoals te doen gebruikelijk werkten Ajax en Feyenoord hun laatste training voor De Klassieker af onder toeziend ook van veel supporters. Zo staken honderden Feyenoord-fans hun favorieten een hart onder de riem.

• Ook in Amsterdam zagen supporters hoe Ajax de laatste training afwerkte, waarna de spelers op hun beurt de fans steunden. In de nacht van donderdag op vrijdag brandde het supportershome volledig af, de selectie van Frank de Boer nam met enkele van die supporters een kijkje.

'Als het niet hoeft, dan ga ik niet. Ik denk dat het twintig jaar geleden is dat ik echt in de stad ben geweest. Dat was nog in mijn tijd als voetballer'
• In aanloop naar het beladen duel in Amsterdam mogen ook allerlei clubiconen hun visie geven. Zo ook Gaston Taument, ex-speler van Feyenoord en tegenwoordig jeugdtrainer in Rotterdam. Hij heeft niet zo veel met Amsterdam, zo laat hij optekenen in het Algemeen Dagblad. Een kleine kanttekening: met Feyenoord D1 moet hij er weleens zijn. 'En uiteraard moet ik ook naar Schiphol als ik een vliegvakantie heb. Maar verder... Nee.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.