Loting halve finales Copa del Rey leidt tot drie Clásico's in een maand tijd

Reacties

Real Madrid en Barcelona zijn maandag tijdens de loting voor de halve finales van de Copa del Rey tot elkaar veroordeeld. De andere halve finale gaat tussen Athletic Bilbao en Osasuna.

Loting halve finales Copa del Rey leidt tot drie Clásico's in een maand tijd
© Pro Shots

Real Madrid bereikte de laatste vier vorige week donderdag na een verlenging tegen Atlético Madrid, bij wie Memphis Depay als invaller binnen de lijnen kwam. Barcelona versloeg een dag eerder, met Frenkie de Jong in de basis, Real Sociedad in Camp Nou.

De twee bekerontmoetingen tussen Real en Barça staan op de planning voor 28 februari en 4 april. Het heenduel is in Madrid, de return ruim een maand later in Camp Nou. Drie dagen na de eerste bekerclash staat ook de competitiewedstrijd tussen Barcelona en Real op het programma in Camp Nou.

De aartsrivalen stonden twee weken geleden in Saoedi-Arabië nog tegenover elkaar in de strijd om de Supercopa. Barça won dankzij treffers van Gavi, Robert Lewandowski en Pedri. De enige Madrileense goal kwam op naam van Karim Benzema.

Barcelona gaat in La Liga aan de leiding, met een voorsprong van vijf punten op Real Madrid. Osasuna en Bilbao bezetten de zevende en achtste plaats in de Spaanse competitie. Bilbao was in de Copa del Rey-finale van 2021 nog de opponent van Barcelona, dat twee jaar geleden met Ronald Koeman de Spaanse beker won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.