Loting Champions League: PSG-Barça en Madrileense kraker

Reacties

In het Zwitserse Nyon zijn vrijdag tijdens de Champions League-loting enkele krakers uit de koker gekomen voor de kwartfinale. De Madrileense derby is niet alleen een beladen clash, maar ook de reprise van de vorige finale. Paris Saint-Germain-Barcelona is een kraker van jewelste.

Loting Champions League: PSG-Barça en Madrileense kraker

Atlético en Real troffen elkaar in de vorige editie van de Champions League in de finale. Toen haalde De Koninklijke door na verlenging met 4-1 te winnen La Décima binnen.

PSG-rechtsback Gregory van der Wiel mag zich gaan opmaken voor een tweeluik met het bewierookte Barcelona. De Europese grootmachten troffen elkaar ook al in de poulefase. Beide ploegen wonnen in eigen huis: PSG met 3-2 en Barça met 3-1. In 2013 was Barcelona in de kwartfinale op basis van uitgoals nog te sterk voor de Fransen (2-2 en 1-1).

Het Bayern München van Arjen Robben werd aan FC Porto gekoppeld. De Oranje-international zal zodoende dus moeten afrekenen met onder meer Bruno Martins Indi.

Maarten Stekelenburg is reservedoelman bij AS Monaco en treft Juventus in de strijd om een halve finaleticket. De kwartfinales worden afgewerkt op 14/15 april en 21/22 april.

kwartfinales:

PSG-Barcelona
Atlético Madrid-Real Madrid
FC Porto-Bayern München
Juventus-AS Monaco

VI.nl volgde de loting live. Bekijk hieronder de aanloop naar de plechtigheden.

12.10 uur: De acht balletjes zijn getrokken. Hieronder de affiches:

12.07 uur: De Duitse oud-international Karl-Heinz Riedle, ambassadeur van de finale in Berlijn, gaat helpen bij de loting. 'Ik was onder de indruk van Juventus tegen Dortmund. En dat AS Monaco Arsenal zou uitschakelen hadden we niet verwacht', aldus de ex-aanvaller van Borussia Dortmund, die met de Duitsers de Champions League won in 1997.

12.00 uur: Gianni Infantino, secretaris-generaal van de UEFA, heet iedereen welkom. De bestuurder is de vaste gastheer van de lotingen. Direct volgt een filmpje over de acht overgebleven kanshebbers.

• De al uitgeschakelde Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk) is nog steeds topscorer in de Champions League met negen treffers. Hij wordt op de voet gevolgd door Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Zij hebben allebei acht keer gescoord, maar zitten dus allebei nog in het toernooi.

• De finale van de Champions League is op 6 juni in Berlijn. Bayern maakt dus nog kans op een eindstrijd in eigen land.

•  Er zijn nog vier Nederlanders die kans maken op de prestigieuze Champions League-beker: Bruno Martins Indi (FC Porto), Gregory van der Wiel (PSG), Arjen Robben (Bayern München) en Maarten Stekelenburg (AS Monaco).

•  Er is sprake van een vrije loting. Oftewel de overgebleven ploegen kunnen elkaar allemaal loten, waardoor er mogelijk enkele krakers uit de bus zullen komen.

•  Het deelnemersveld dat nog over is bestaat uit drie Spaanse ploegen: titelverdediger Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid. Frankrijk heeft nog twee kanshebbers: Paris Saint-Germain en AS Monaco. FC Porto (Por), Bayern München (Dui) en Juventus (Ita) zijn de overige ploegen die nog meedingen naar de Cup met de Grote Oren.

•  Behalve geen Nederlandse ploegen – Ajax werd al voor de winterstop uit de Champions League geknikkerd en Feyenoord overleefde de voorronde niet – is er ook geen Engelse deelnemer meer.

• De kwartfinales worden afgewerkt op 14/15 april en 21/22 april.

• Lees hier alles over de duels in de achtste finale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.