Loting brengt Guinee naar kwartfinale Afrika Cup

Reacties

Het lot heeft bepaald dat Guinee naar de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup gaat. Mali blijft daarmee boos achter.

Loting brengt Guinee naar kwartfinale Afrika Cup

De situatie in Groep D was voorafgaand aan de laatste speeldag van woensdag bizar. De eerste vier wedstrijden waren allemaal in 1-1 geëindigd, waardoor de ploegen volledig gelijk stonden. Als de laatste twee duels óók 1-1 zouden worden, zouden Ivoorkust, Mali, Kameroen én Guinee allemaal in de koker gaan voor twee plekken in de kwartfinale.

Zo ver kwam het niet: Ivoorkust won met 1-0 van Kameroen en kwalificeerde zich op eigen houtje. Mali en Guinee sloten echter wél af op 1-1 (foto), waardoor er donderdag geloot moest worden voor het tweede ticket voor de kwartfinale. Guinee bleek daarin de gelukkigste en moet het nu zondag opnemen tegen Ghana.

En daar baalt Mali logischerwijs behoorlijk van. 'Ik vind dat we deze kwestie hadden moeten moeten oplossen zonder loting', aldus Mali-bondscoach Henri Kasperczak donderdag na het duel met Guinee. 'Wat mij betreft is het de laatste keer dat er geloot wordt. Er moet een sportieve eerlijke manier gevonden worden om dit soort zaken te beslissen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.