Lot Pastoor hangt in Nijmegen nog altijd aan zijden draad

Het lot van Alex Pastoor bij NEC hangt nog altijd aan een zijden draad. Hoewel de 47-jarige trainer donderdag in het zadel bleef na gesprekken met de clubleiding, betekent een nederlaag in de thuiswedstrijd van zaterdag tegen PEC Zwolle hoogstwaarschijnlijk dat hij moet opstappen.

Lot Pastoor hangt in Nijmegen nog altijd aan zijden draad

NEC won sinds 22 februari van dit jaar al geen enkele competitiewedstrijd meer en staat dit seizoen na twee speelronden onderaan door afgetekende nederlagen tegen FC Groningen (1-4) en PSV (0-5). Pastoor wijt die slechte reeks aan de kwaliteit van zijn selectie, maar de directie en de investeerders van de club zijn het vertrouwen in hun coach nagenoeg verloren.

Vrijdag bespraken vrijwel alle investeerders rond de Nijmeegse club de mogelijkheden om de selectie van NEC in de laatste drie weken voor het sluiten van de transferdeadline nog te versterken. Hoewel aanvoerder Rens van Eijden vrijdag zei dat Pastoor in de spelersgroep niet ter discussie staat, denken de investeerders daar duidelijk anders over.

Verliezen tegen Zwolle zou dus wel eens fataal kunnen zijn voor Pastoor, maar zelf repte de Noord-Hollander met geen woord over het Zwaard van Damokles dat boven zijn hoofd hangt. Pastoor hield zich bij het vooruitblikken op het thuisduel met PEC en de personele problemen in zijn selectie.

'We zullen met een bepaalde onbevangenheid moeten spelen, wat niet mee zal vallen na zo'n week. Een bewogen week, dat kun je wel zeggen', vervolgde Pastoor in het bijzijn van Voetbal International. 'Wel complimenten aan mijn spelers, hoe rustig ze zijn gebleven onder deze wat ongewone omstandigheden voor ons.'

Kurk
In aanloop naar de voor Pastoor cruciale confrontatie met PEC Zwolle kampte de deze zomer aangetrokken Michael Higdon met buikgriep. Maar volgens Pastoor staat dat een optreden van de topscorer van het afgelopen seizoen in Schotland niet in de weg. 'We hebben hem een kurk in zijn bips gestopt. Hij is wat aan de diarree. Maar hij zal gewoon spelen.'

Voor Pastoor is het te hopen dat Higdon zijn vizier weer als vanouds op scherp heeft gesteld. In de eerste twee duels van de competitie scoorde de 29-jarige Engelsman nog niet. Dat hij dat in 2012/13 nog 26 keer deed, moet dan zaterdag maar blijken. Anders zou de trainer die hem een avontuur in Nederland gunde wel eens heel gauw vertrokken kunnen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen