Loslippige Allardyce loopt in val van undercover-operatie

Reacties

Sam Allardyce (61) heeft volgens The Daily Telegraph zijn rol als bondscoach van Engeland misbruikt om 'ondernemers' te adviseren over het omzeilen van FA-regels.

Loslippige Allardyce loopt in val van undercover-operatie

Het dagblad trekt die conclusie na een tien maanden durende undercover-operatie. Journalisten van de titel arrangeerden onder valse voorwendselen - ze gaven zich uit als zakenlui van een oosters consortium - twee ontmoetingen met Allardyce. Tijdens die gefilmde gesprekken zei hij dat ondernemers die geld willen verdienen aan het transfereren van spelers, het zogeheten en door de FIFA verboden third party ownership, dat nog gemakkelijk kunnen in Engeland.

'Dat is geen probleem', stelde hij kort na zijn aanstelling als opvolger van Roy Hodgson. 'Je kunt die regels omzeilen met spelers uit heel Zuid-Amerika, Portugal, Spanje, België en heel Afrika.' Allardyce haalde de transfer van Enner Valencia naar West Ham United aan als voorbeeld. Big Sam was de manager van The Hammers toen hij de Ecuadoriaan met behulp van een derde partij naar Londen haalde.

Later liet hij zich nog gaan over zijn voorganger Hodgson en moesten ook analist en voormalig assistent-bondscoach Gary Neville en prins Harry het ontgelden. Hogdson 'lulde alle verslaggevers in slaap' en was volgens Allardyce ongeschikt als keuzeheer omdat hij besluiteloos zou zijn, terwijl Harry overal zijn 'blote kont laat zien' en Neville als rechterhand 'beter kon blijven zitten' en zijn 'mond had moeten houden'.

De FA heeft nog niet gereageerd op de publicatie van The Telegraph en liet negen uur na het eerste contact met de redactie weten dat zij pas nadat zij het gehele onderzoek hebben kunnen beoordelen, met een reactie zullen komen. Ook Allardyce - die eveneens onderhandelde over een latere ontmoeting met 'zakenlui' in Azië voor een slordige vierhondderdduizend pond - onthoudt zich nog van elk commentaar. Volgens The Sun heeft de Engelse bond hem zondag al wel op het matje geroepen. The Telegraph zegt met nog meer onthullingen te komen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.