Lopetegui verrassende nieuwe bondscoach Spanje

Reacties

Julen Lopetegui is de nieuwe bondscoach van Spanje. De voormalige trainer van onder meer FC Porto volgt bij de Spaanse voetbalbond (RFEF) de na het EK vertrokken Vicente Del Bosque op.

Lopetegui verrassende nieuwe bondscoach Spanje

De 49-jarige Lopetegui wordt woensdagavond gepresenteerd, bevestigt de RFEF. De Spanjaard, die in het verleden als doelman speelde voor Real Madrid én Barcelona, kent veel spelers van de Spaanse nationale ploeg goed. Hij was immers eerder al bondscoach van Spanje Onder-19, Onder-20 en Onder-21. Veel van die spelers zijn inmiddels doorgestroomd naar het 'grote' Spanje.

Als clubtrainer werkte Lopetegui voor Rayo Vallecano en Real Madrid Castilla, voordat hij tussen 2010 en 2014 in dienst trad van de Spaanse voetbalbond. In mei 2014 koos Lopetegui voor een avontuur bij FC Porto, waar hij in januari 2016 werd ontslagen. Sindsdien zat de trainer zonder werk thuis. Zijn aanstelling komt dan ook als een verrassing, zeker omdat Míchel en Joaquín Caparrós in de media genoemd werden als belangrijkste kandidaten.

Bij Spanje moet hij voor succes zorgen na de magere laatste twee jaar. Op het WK 2014 in Brazilië werden de Spanjaarden al in de groepsfase uitgeschakeld, op het EK van vorige maand in Frankrijk kwam de ploeg niet verder dan de achtste finale. Del Bosque besloot na dat toernooi na acht jaar als bondscoach te vertrekken. Hij blijft wel als adviseur verbonden aan de RFEF.

Spanje is voor de WK-kwalificatiereeks ingedeeld in Groep G, samen met Italië, Albanië, Israël, Macedonië en Liechtenstein. Alleen de groepswinnaar plaatst zich automatisch voor het WK 2018 in Rusland. Op 5 september maakt Lopetegui zijn debuut als bondscoach bij een officiële wedstrijd. Liechtenstein is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.