Loovens mag met Sheffield Wednesday hopen op promotie

Sheffield Wednesday heeft zich maandagavond geplaatst voor de finale van de play-offs in het Championship. De Engelse club van Glenn Loovens mag nog dromen van promotie naar de Premier League door in twee duels Brighton & Hove Albion te verslaan.

Sheffield had vrijdagavond de heenwedstrijd in eigen huis al met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Ross Wallace en Kieran Lee. Brighton, dat directe promotie op doelsaldo aan Middlesbrough moest laten, zette die nederlaag drie dagen later niet recht.

De club van ex-Feyenoorder Elvis Manu, die in tegenstelling tot Loovens niet speelde, kwam in de return nog wel op voorsprong doordat Lewis Dunk in de negentiende minuut van dichtbij raak schoot. Negen minuten later zag Wallace (foto) zijn voorzet zomaar in het doel achter keeper David Stockdale belanden.

Brighton had geen antwoord meer op die onverwachte gelijkmaker. Daardoor mag Sheffield Wednesday zich opmaken voor de finale van de play-offs op Wembley. Hull City is waarschijnlijk de tegenstander. The Tigers verdedigen dinsdag een 3-0 voorsprong tegen Derby County.