Loovens bezorgt Celtic onverwachte driepunter

Celtic is alleen aan de leiding gekomen in de Schotse Premier League. Glenn Loovens bezorgde zijn ploeg vlak voor tijd de winst in de thuiswedstrijd tegen Heart of Midlothian: 2-1.

Celtic profiteerde van concentratieverlies bij Hearts in de slotfase van de wedstrijd. Eerst gaf verdediger Lee Wallace onnodig een hoekschop weg en vervolgens ging doelman Janos Balogh onder de voorzet door die volgde. Aiden McGeady kopte de bal terug voor het doel, waar Loovens klaar stond om met zijn hoofd de bal over de lijn te duwen.

Zo kwam het voor Celtic toch nog goed, want The Bhoys speelden een slechte eerste helft. Suso bezorgde Hearts een 0-1 voorsprong door de bal tussen de benen van Scott Brown en langs de graaiende doelman Artur Boruc te schieten.

Celtic liet ook na de rust in eerste instantie weinig zien. Chris Killen zorgde uit het niets voor de gelijkmaker, waarna Loovens de thuisclub een driepunter bezorgde. Celtic heeft dertien punten uit vijf wedstrijden en dat zijn er twee meer dan Glasgow Rangers, dat zaterdag niet verder was gekomen dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Kilmarnock.