Loodzware EL-poules voor Ajax, AZ en Feyenoord

Reacties

Ajax, AZ en Feyenoord hebben het op papier niet getroffen bij de loting voor de groepsfase van de Europa League. De drie Nederlandse vertegenwoordigers komen sterke tegenstanders tegen. Vooral Feyenoord krijgt het zwaar met Manchester United en Fenerbahçe als opponenten.

Loodzware EL-poules voor Ajax, AZ en Feyenoord

Ajax was geplaatst in Pot 1 en kwam derhalve als eerste Nederlandse club aan bod. De Amsterdammers werden in Groep G gekoppeld aan Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos. Dat betekent dat Eyong Enoh met Standard gaat terugkeren in De Arena. Bij Celta is John Guidetti (ex-Feyenoord) een bekend gezicht uit de Eredivisie. Marcus Berg (voormalig FC Groningen en PSV) is de spits van Panathinaikos.

Groep G
Pot Club
1 Ajax
2 Standard Luik
3 Celta de Vigo
4 Panathinaikos

Het als tweede geplaatste AZ trof Zenit Sint-Petersburg, waar de ervaren Roemeen Mircea Lucescu (71) sinds dit seizoen de scepter zwaait, als groepshoofd in Groep D. Maccabi Tel-Aviv, waar Jordi Cruijff technisch directeur is en Haris Medunjanin op het middenveld speelt, was de vertegenwoordiger uit Pot 3. Het Ierse Dundalk FC is de andere tegenstander van AZ.

Groep D
Pot Club
1 Zenit Sint-Petersburg
2 AZ
3 Maccabi Tel-Aviv
4 Dundalk FC

Aangezien Feyenoord in Pot 3 geplaatst was, dreigde voor de Rotterdammers de zwaarste loting. Het bleek de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst inderdaad niet mee te zitten, want met Manchester United en Fenerbahçe wachten twee loodzware opponenten. Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat keert dus kort na zijn adviseurschap al terug in De Kuip, zoals ook Robin van Persie een weerzien met zijn oude club wacht. Zorya Luhansk (Oekraïne) is de andere ploeg in Groep A.

Groep A
Pot Club
1 Manchester United
2 Fenerbahçe
3 Feyenoord
4 Zorya Luhansk

Hoe schatten jullie de kansen van de Nederlandse clubs in?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.