Lokhoff: 'Yoshida zei dat hij hem een hand wilde geven'

Voor VVV-Venlo kwam met het bezoek aan Roda JC (3-1 verlies) een einde aan een serie van vier overwinningen. Volgens trainer Ton Lokhoff heeft zijn team vooral in de eerste helft verzuimd de aanvankelijke voorsprong uit te bouwen.

'Buiten de eerste tien minuten kwamen wij weinig in de problemen en hadden de betere kansen', analyseert de oefenmeester kort na de wedstrijd. 'De tweede helft hadden we Roda JC pijn moeten doen met tegenaanvallen en door gebruik te maken van onze snelheid, maar dat deden we niet. Vervolgens kwam VVV niet meer onder de druk uit en leed het te makkelijk balverlies.'

Weinig te spreken was Lokhoff over de rode kaart van Maya Yoshida een kwartier voor tijd. Na een botsing met Martijn Monteyne deelde de Japanner een elleboog uit aan Mitchell Donald.

Lokhoff: 'Zelfs bij een 2-1 achterstand was er voor VVV nog niets aan de hand. Maar met een man minder wordt het niet makkelijker. Yoshida zei dat-ie niemand een hand wilde geven. Ik heb het scheidsrechter Kuipers gevraagd en die zegt dat Yoshida een slaande beweging maakte, dat is niet zo slim, dat mag niet.'

'Waarom die ander (Donald, red.) zich met de situatie bemoeide, weet ik niet. Maar je mag een tegenstander niet aanraken. Niet slim, wel cruciaal voor de wedstrijd. Te veel spelers bij VVV waren vanavond gewoon onder de maat.' Foto: VI Images