Lokeren blijft met tien man overeind bij Anderlecht

Anderlecht heeft twee dure punten verspeeld in de titelstrijd. De koploper wist niet te winnen van SC Lokeren, dat 62 minuten met tien man speelde na een rode kaart voor Koen Persoons (0-0).

Lokeren blijft met tien man overeind bij Anderlecht

De thuisclub kreeg al snel na het eerste fluitsignaal goede kansen om de score te openen, maar achtereenvolgens Mbark Boussoufa, Kanu en Marcin Wasilewski hadden hun vizier niet op scherp staan. Jonathan Legaer kreeg de beste mogelijkheid op de 1-0, maar alleen voor Barry Boubacar Copa schoot hij over.

Lokeren had al veel moeite om overeind te blijven en kreeg na een klein half uur nog een tegenvaller te verwerken. Persoons kreeg rood na een vermeende overtreding op Boussoufa, die vooral over zijn eigen voeteb leek te struikelen. Toch bleven de bezoekers ook met tien man overeind in Brussel.

Jan Polak en Wasilewski waren nog kansrijk namens de thuisclub, maar Benjamin Mokulu en Jérémy Taravel kregen ook goede kansen namens Lokeren. Het bleef uiteindelijk 0-0 in het Constant Vanden Stock Stadion, waardoor RC Genk en AA Gent dit weekend twee punten zijn ingelopen op Anderlecht. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's