Lodewijks lovend over sterrenploeg Jong Feyenoord

Reacties

Anass Achahbar, Eric Botteghin, Warner Hahn, Lex Immers, Colin Kazim-Richards, Jens Toornstra en Tonny Vilhena zijn gezamenlijk goed voor meer dan zevenhonderd Eredivisie-duels, maar vonden zichzelf maandagavond terug in de basisopstelling van Jong Feyenoord, dat op bezoek bij Jong ADO Den Haag met 2-0 won.

Lodewijks lovend over sterrenploeg Jong Feyenoord

Het sterk vertegenwoordigde reserve-elftal van de Rotterdammers leidde al na een half uur met 2-0 door kopgoals van Immers en Kazim-Richards. Toornstra was bij beide doelpunten de aangever. Het had vorig seizoen ook zomaar kunnen gebeuren in een willekeurige competitiewedstrijd van het eerste elftal van Feyenoord, maar het drietal moest zondag tegen PEC Zwolle (2-0) vanaf de kant toekijken. Immers zat zelfs niet bij de wedstrijdselectie.

Jong Feyenoord-trainer Patrick Lodewijks constateerde na afloop tot zijn tevredenheid dat zijn ploeg vol volwaardige Eredivisie-krachten niet verzaakte. 'Het was goed om te zien dat iedereen met de juiste mentaliteit en bereidheid speelde. Het moet voor sommigen best lastig - of in elk geval wennen - geweest zijn om op maandagavond met het tweede te moeten spelen, waar deze spelers gewend zijn vast onderdeel uit te maken van de wedstrijdselectie van het eerste elftal.'

Maar daar was volgens Lodewijks niets of weinig van te zien. 'De spelers realiseren zich kennelijk goed dat juist door hier goed en met de juiste spirit voor de dag te komen, ze de kans vergroten dat ze binnenkort wel minuten kunnen maken in het eerste', aldus de oud-doelman over zijn spelers, van wie Botteghin en Vilhena gisteren tegen PEC Zwolle nog in actie kwamen als invaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.