Lodeweges ziet 'giga groot' verschil tussen helften

Wisselvalligheid kenmerkt het SC Heerenveen van dit seizoen. In de wedstrijd tegen Heracles Almelo liet de Friese ploeg ook twee gezichten zien.

'De eerste helft was dramatisch. Ik vind dat het herstel in de tweede helft giga groot was in vergelijking met wat we voor rust hebben laten zien', zei Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges tegen FOX Sports na de 4-1 zege in Almelo.

'Ik bedoel niet dat we flitsend speelden maar wel in de tactische discipline en de manier waarop we het samen deden. Het was een verschil van dag en nacht. Ik heb dat niet vaak gezien', zei de Heerenveen-coach.

Zijn Heracles-collega John Stegeman vond op zijn beurt dat zijn ploeg Heerenveen voor rust 'in leven had gelaten'. Het slordige spel kwam in zijn ogen ook tot uitdrukking in het onbenut laten van de kansen om in de eerste helft op een voorsprong te komen.

Na rust ging het mis voor Heracles. 'Als ik kijk hoe we doelpunten weggeven… Uiteindelijk ben ik blij dat het 4-1 blijft', aldus Stegeman. 'Heerenveen heeft de klasse en de kwaliteiten om het uit te spelen. We hebben verloren op een naïeve manier.'