Lodeweges: 'Leek alsof er een bepaalde uitslag nodig was'

SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges beleefde vrijdag in Spanje een van de merkwaardigste momenten uit zijn loopbaan. Uit protest tegen het optreden van arbiter Raúl Nicolas Espejo stapte zijn elftal in de slotfase van het oefenduel met Standard Luik van het veld.

'Er waren 22 spelers op het veld die er een heel aardige pot van maakten, maar de wedstrijd liep volledig uit de klauwen door de scheidsrechter', schetst Lodeweges tegenover Voetbal International. 'Hij gaf in totaal vier strafschoppen. De eerste voor Standard was terecht en de tweede voor ons denk ik ook, maar wat er daarna gebeurde begreep niemand.'

'De derde penalty, die was voor Standard, gaf hij zomaar. Zonder aanleiding. Kort daarna gaf hij nóg een strafschop weg. Niemand snapte waarom. Zelfs de mensen van Standard begrepen er niets van. De penalty ging uiteindelijk mis, maar toen liet de scheidsrechter hem ineens overnemen. Ik wil niets impliceren, maar ik had de indruk dat er een bepaalde uitslag nodig was', vervolgt Lodeweges.

Enkele minuten voor het einde, toen het 2-0 voor Standard stond, verliet Heerenveen het veld. 'Eigenlijk iets wat je nooit mag doen. In mijn hele loopbaan ben ik nog nooit van het veld gelopen, maar gezien de situatie begrijp ik het volledig.'

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd, met vanaf 19 minuten en 44 seconden het moment dat voor Heerenveen de aanleiding was van het veld te lopen.