Lodeweges: 'Feyenoord blies zichzelf bijna op'

Reacties

Doordat Feyenoord in de eerste helft alles gaf, was de pijp bij de Rotterdamse ploeg na rust helemaal leeg. Dat constateerde SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges na het 2-2 gelijkspel in Rotterdam, dat zijn elftal een plek in de finale van de play-offs opleverde.

Lodeweges: 'Feyenoord blies zichzelf bijna op'

'Feyenoord speelde in zo'n enorm hoog tempo... Dat is eigenlijk onmogelijk een hele wedstrijd vol te houden. Ze bliezen zichzelf bijna op', aldus Lodeweges tegen FOX Sports. 'In de eerste helft zette Feyenoord heel snel druk en kwamen wij moeilijk aan spelen toe, maar in de tweede helft kregen wij steeds meer tijd aan de bal.'

Dat Feyenoord erin de tweede helft volledig doorheen zat, bleek wel uit het gekwetst uitvallen van Anass Achahbar en Rick Karsdorp in de tweede helft. Tot overmaat van ramp haakte de vervanger van Karsdorp, Luke Wilkshire, even later af toen Feyenoord al drie keer had gewisseld.

Met elf tegen tien trok Heerenveen het duel vervolgens naar zich toe. 'Mark Uth was geweldig. Hij schoot er twee binnen in De Kuip. Dat doen niet veel spitsen hem na', prees Lodeweges zijn goalgetter. In de finale van de play-offs speelt Heerenveen tegen Vitesse. 'Europees voetbal komt nu wel heel dichtbij... Eigenlijk te gek voor woorden, voor zo'n jong ploegje', sloot Lodeweges lachend af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.