Lodeweges en Heerenveen op zoek naar spits en doelman

Reacties

Ondanks het verlies van twee steunpilaren is SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges vol vertrouwen voor komend seizoen. De oefenmeester is in zijn nopjes met zijn aanwinsten, maar ziet nog graag een spits en een doelman komen.

Lodeweges en Heerenveen op zoek naar spits en doelman

Na een verdienstelijk seizoen zagen de Friezen topschutter Mark Uth naar 1899 Hoffenheim verkassen. De geflopte Thomas Dalgaard keerde terug naar eigen land, waardoor Lodeweges niet ruim in de spitsen zit. 'Dat vind ik ook, maar daarmee wil ik Henk Veerman en Pascal Huser niet tekortdoen. Vorig jaar was Uth ook niet direct de eerste optie, hij heeft het daarna fantastisch gedaan', aldus de coach tegen Voetbal International.

Lodeweges zag ook Kristoffer Nordfeldt vertrekken, de Zweedse doelman speelt komend seizoen in de Premier League in het shirt van Swansea City. Het zadelt de hoofdtrainer met een keepersprobleem op, ook omdat Viktor Noring Friesland achter zich liet. 'Er moet nog wel een keeper bij', vertelt Lodeweges duidelijk. Maarten de Fockert en Wieger Sietsma zijn op dit moment de enige opties onder de lat.

Er is echter ook voldoende positiefs te melden: Luciano Slagveer en Doke Schmidt verlengden hun contract en Heerenveen zag de selectie in de breedte sterk worden. Lodeweges is tevreden met de nieuwelingen Lucas Bijker, Caner Cavlan en Branco van den Boomen.  De voormalige speler van Go Ahead Eagles is ook blij met de constatering dat zijn ploeg steeds meer gewend raakt aan zijn tactische plannen. 'Onze speelwijze is na één jaar bij iedereen bekend, dat zie ik nu mooi terug tijdens de trainingen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.