Lodeweges baalt van grote puzzel en derde lunchduel op rij

Reacties

SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges moet flink puzzelen in aanloop naar het uitduel van zondag met Excelsior. De Friezen missen zeker Marten de Roon (geschorst) en Sam Larsson (hamstring), terwijl Lerin Duarte (hamstring) en Joey van den Berg (knie) onzeker zijn door blessures.

Lodeweges baalt van grote puzzel en derde lunchduel op rij

Met slechts zes punten achterstand op nummer drie Feyenoord doet Heerenveen nog volop mee om de Europese tickets, maar zondag wacht wel een uitdaging. 'Ik houd van puzzelen, maar niet van grote puzzels en we hebben nog nooit zo’n grote puzzel als nu gehad. Als Joey niet kan spelen zijn we tweederde van ons middenveld kwijt. Dat is niet gering', aldus Lodeweges op de clubwebsite.

'Excelsior staat verdedigend goed en speelt gedisciplineerd. Het wacht op fouten van de tegenstander en klapt er dan met Daryl van Mieghem en Jordan Botaka overheen. Excelsior speelt met vertrouwen, dat komt door de punten die het team heeft veroverd', aldus Lodeweges over de nummer veertien.

Overigens baalt Lodeweges dat hij alwéér om 12.30 uur – voor de derde achtereenvolgende keer – moet aantreden. 'Een rare tijd. Je ritme wordt verstoord. Ik wil niet zeuren, maar dat maakt het lastig om een topprestatie te leveren', besluit de coach van de Friezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.