Locadia klaar voor Feyenoord ondanks dikke enkel

Reacties

Een half jaar na zijn laatste wedstrijd voor PSV stond Jürgen Locadia maandagavond eindelijk weer op het veld. De 23-jarige aanvaller maakte zijn rentree bij Jong PSV en is naar eigen zeggen klaar voor de topper tegen Feyenoord van komende zondag.

Locadia klaar voor Feyenoord ondanks dikke enkel

Je zou het bijna vergeten, maar Locadia speelde dit seizoen de eerste vijf wedstrijden van PSV nog gewoon mee. Na zijn optreden in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de competitieduels met FC Utrecht, AZ en PEC Zwolle sloeg het noodlot echter toe in het thuisduel met FC Groningen. Locadia moest nog voor rust naar de kant en speelde sindsdien geen wedstrijd meer door een lies- en later een knieblessure.

Het afgelopen jaar was erg zwaar, vertelde Locadia maandag tegenover FOX Sports nadat hij een uur had meegespeeld tegen NAC Breda (2-0). 'In het begin was het moeilijk om thuis te zitten, niks te doen en met je been omhoog te zitten. Daarna kom je in de tweede fase dat je binnen gaat trainen. Dat is natuurlijk ook zwaar. Daarna kom je in de derde fase met de buitentraining. Ik moet zeggen dat dat ook zwaar is verlopen, maar uiteindelijk heb ik wel naar een mooi doel gewerkt. Naar vandaag toe.'

Locadia vond het heerlijk om weer de wei in te mogen. 'Voor mijn gevoel ging het wel redelijk, vooral na zoveel maanden getraind te hebben. Het is fijn om weer terug te zijn.' De man die vorig seizoen met acht goals en tien assists een belangrijk aandeel in de titel had van PSV, had zijn rentree kunnen bekronen met zijn eerste doelpunt sinds het kampioensduel met PEC Zwolle op 8 mei. 'Dat was balen, ik sta ervoor om het af te maken. Maar al met al ben ik wel blij met mijn rentree.'

Nu Locadia volgens afspraak een uur heeft meegedaan bij Jong PSV, rest nog zijn terugkeer in de hoofdmacht. Trainer Phillip Cocu kan zondag in de voor de titelstrijd cruciale uitwedstrijd tegen Feyenoord weer een beroep doen op hem. Locadia denkt op de bank te kunnen beginnen in De Kuip. 'Ik ben fit. Ik voel me goed', vertelde Locadia. 'Ik heb alleen een dikke enkel. Ik heb een paar vieze tikjes gehad. Dat zal twee dagen duren.' Zijn knie en lies hebben de test doorstaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.