Locadia helpt PSV in extremis naar kwartfinale beker

PSV heeft veerkracht getoond op bezoek bij Heracles Almelo en zich met tien man voorbij de Heraclieden gespeeld. Jürgen Locadia besliste de achtste finale in het toernooi om de KNVB-beker (2-3). Voor Heracles-doelman Bram Castro was het een duel om snel te vergeten.

De wedstrijd leek af te stevenen op verlenging toen PSV in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de aanval zocht. Luuk de Jong kwam aan de bal in het strafschopgebied en gunde Locadia een schietkans. De aanvaller wist zich wel raad met de geboden mogelijkheid, schoot raak in de verre hoek en knalde PSV zo ondanks een zeer moeizame wedstrijd naar de kwartfinale van het bekertoernooi.

Heracles bewees in de competitie al over de kwaliteiten te beschikken om het PSV moeilijk te maken (2-1) en deed dat woensdagavond nogmaals. Thomas Bruns besliste de competitiewedstrijd door op aangeven van Iliass Bel Hassani de winnende binnen te schieten. Bij het openingsdoelpunt waren de rollen donderdagavond omgedraaid. Na een artistiek hakje van Oussama Tannane gaf Bruns voor op Bel Hassani, die de bal net na de stuit op de wreef nam en zo krachtig raak schoot.

Krachtig raakschieten is precies wat Locadia in de 36ste minuut ook deed. Luuk de Jong was de storende factor in de door Heracles Almelo opgestelde muur en Locadia krulde de bal precies over de bukkende spits heen. Doelman Castro kon alleen maar toekijken hoe de inzet van de PSV-aanvaller in het doel verdween.

Keeper Remko Pasveer, die een basisplaats had op bezoek bij zijn ex-club, ondernam meer actie toen Tannane op zijn doel afstormde. De doelman was echter te laat met zijn ingreep en legde de Heraclied neer. Scheidsrechter Björn Kuipers wees naar de stip en stuurde Pasveer met een rode kaart van het veld. Invaller Jeroen Zoet, die binnen de lijnen kwam voor basisdebutant Steven Bergwijn, had geen antwoord op de strafschop van Tannane.

Schlemiel
Ondanks zijn ongelukkige rol voorafgaand aan de 2-1 groeide Pasveer niet uit tot dé grote schlemiel van de avond. Daar mocht de PSV'er collega-doelman Castro echter wel dankbaar voor zijn. Laatstgenoemde ging met nog twintig minuten te spelen onvoorstelbaar in de fout. De Belg werkte een voorzet in eerste instantie half weg, waarna Adam Maher voor nieuw gevaar kon zorgen. Castro leek de inzet van de middenvelder uit te lucht te plukken, maar gegrabbel resulteerde in een eigen doelpunt en dus de gelijkmaker. Door de late goal van Locadia bleek de fout van Castro wel erg kostbaar voor de thuisploeg.