Liverpool-Chelsea: een vervroegd kampioensduel

Reacties

In de 23ste speelronde van de Premier Leauge is het duel tussen Liverpool en Chelsea de absolute kraker. VI's Süleyman Öztürk blikt vooruit op de wedstrijd die dinsdagavond om 21.00 uur begint.

Liverpool-Chelsea: een vervroegd kampioensduel

Liverpool won op oudjaarsavond met 1-0 van Manchester City. Toen zag de wereld van Jürgen Klopp er nog positief uit. De sfeer was energiek. Ruim een jaar na zijn komst werd opnieuw hardop gefantaseerd over een landstitel. De razendsnelle tegencounter, de slimme pressing, de vele sprints de diepte in: met Klopp op de bank ontpopte Liverpool zich tot een ploeg die in de eerste plaats harder werkte dan de tegenstander, meer liep en ondertussen slim de overgang van verdediging naar aanval en de goal organiseerde.

Misschien werd er wel iets te hard getraind, gewerkt en gerend, stellen critici nu. Het is een makkelijke conclusie nu Liverpool sinds de jaarwisseling geen fatsoenlijke wedstrijd meer heeft gespeeld. Alleen van Plymouth Argyle werd in tweede instantie gewonnen, waarna een FA Cup-ronde later alsnog de uitschakeling volgde tegen Wolverhampton Wanderers. Klopp wilde een paar dagen voor de kraker tegen Chelsea zijn basiself zo fris mogelijk houden. Het is begrijpelijk, groot als de belangen zijn in de Premier League, maar na vanavond kan ook de race om de titel zomaar voorbij zijn. Bij een nederlaag loopt Chelsea uit naar een voorsprong van dertien punten.

Vanavond zal Klopp zijn spelers voorhouden wat er op het spel staat. Als geen ander kan hij een groep vlak voor een wedstrijd motiveren, ze het gevoel geven dat ze onoverwinnelijk zijn, dat ze kunnen vliegen. Het is nodig.

Antonio Conte heeft met Chelsea een monster gecreëerd dat nauwelijks te temmen is. Zijn ploeg oogt als een machine waarbij elke beweging minutieus lijkt ingeslepen. Daarbij duldt Conte geen concentratieverslapping als waakhond langs de zijlijn.

Jürgen Klopp zal de afgelopen dagen veelvuldig hebben gemijmerd over een manier om Chelsea te bestrijden. Tijdens de wandelingen met zijn collie-retriever Emma moet hij hebben gedacht aan oplossingen om de 3-4-3 van Conte te attaqueren.

Together. Samen. Het is een woord dat Klopp graag gebruikt en dat past bij de sound van Liverpool. Een magische avond op Anfield zal vanavond bepalen of de titel meer dan waarschijnlijk naar Chelsea gaat of dat het, heel misschien, toch nog spannend gaat worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.