Liverpool wint na spectaculair slot en door eigen goals QPR

Liverpool heeft op fortuinlijke wijze drie punten overgehouden aan het uitduel met Queens Park Rangers (2-3). Richard Dunne en Steven Caulker passeerden namelijk hun eigen doelman. In een knotsgekke slotfase werd er liefst vier keer gescoord op Loftus Road.

In de 67ste minuut kwam de Liverpool - tegen de verhouding in - op voorsprong. Richard Dunne probeerde een voorzet van Glen Johnson weg te werken, maar schoot de bal in eigen doel. Het was alweer het tiende eigen doelpunt van de 35-jarige Ier in de Premier League. Het zag er lange tijd naar uit dat dit de beslissing was, maar in de 87ste minuut begon een groot spektakel in Londen.

Eduardo Vargas leek QPR kort voor tijd een dikverdiend punt te bezorgen, maar via Philippe Coutinho - die scoorde na een fraaie actie - sloeg Liverpool snel terug. In de extra speeltijd zorgde Vargas, die pas in de 79ste minuut binnen de lijnen kwam, ook voor 2-2 en ook dat bleek niet de eindstand. Steven Caulker schoot een voorzet van Raheem sterling in eigen doel, waarmee hij de eindstand bepaalde op 2-3.

Leroy Fer
QPR had eigenlijk minimaal een punt verdiend. Leroy Fer was namens de thuisclub voor rust twee keer dicht bij de openingstreffer. De middenvelder raakte tot twee keer toe de lat. Na een klein half uur schoot hij op aangeven van Bobby Zamora in kansrijke positie op de dwarsligger en in de 34ste minuut spatte zijn kopbal, opnieuw na een voorzet van Zamora, uiteen op de lat.

QPR was op Loftus Road heer en meester. Charlie Austin en Sandro misten na Fer ook enorne kansen. Pas in de 62ste minuut lieten ook de bezoekers van zich spreken, maar Mario Balotelli slaagde erin om van dichtbij voor een open doel over te schieten. De spits uit Italië scoorde nog niet namens Liverpool in de Premier League. De misser kwam hem echter niet duur te staan, aangezien de thuisclub de helpende hand bood.

Liverpool klimt door de spectaculaire zege naar de vijfde plaats. De ploeg van manager Brendan Rodgers heeft dertien punten uit acht duels. Queens Park Rangers blijft met vier punten hekkensluiter.