Liverpool wint in eigen huis eenvoudig van West Ham

Na twee gelijke spelen heeft Liverpool eindelijk weer een zege geboekt. De ploeg van manager Rafa Benítez was thuis met 3-0 te sterk voor laagvlieger West Ham United.

Al bij rust leidde de thuisploeg met 2-0 door treffers van Yossi Benayoun en David N'Gog. Benayoun opende in de negentiende minuut op aangeven van Steven Gerrard de score en tien minuten later verdubbelde N'Gog met een volley de marge na een voorzet van Maxi Rodríguez.

West Ham, dat de afgelopen twee duels twee punten meer pakte dan Liverpool, kwam er op Anfield totaal niet aan te pas. The Reds, waar Dirk Kuijt de hele wedstrijd meespeelde en Ryan Babel als invaller het veld in kwam, maakte in de 59ste minuut op 3-0 door een eigen treffer van Robert Green.

De doelman van The Hammers zag een inzet van Sotirios Kyrgiakos via de paal tegen zijn voet aankomen, waarna de bal het doel in rolde. Na de 3-0 was Liverpool nog dicht bij een grotere overwinning, maar kwam in het resterende half uur niet meer tot scoren.

Door de overwinning komt Liverpool op 59 punten uit 35 wedstrijden. Tottenham Hotspur, dat de vierde plaats bezet, heeft vijf punten voorsprong en een duel minder gespeeld.