Liverpool voert spanning op door prachtreeks te vervolgen

Reacties

De strijd om de bovenste plaatsen in Engeland blijft ongemeen spannend. Door de overwinning van Liverpool op Burnley (2-0) boekte de huidige topacht van de Premier League deze speelronde een overwinning.

Liverpool voert spanning op door prachtreeks te vervolgen

Tijdens de winst van afgelopen weekend tegen Manchester City opende Jordan Henderson met een prachtgoal de score, een kunstje dat de gelegenheidsaanvoerder – bij afwezigheid van Steven Gerrard draagt hij de band – woensdagavond herhaalde. Met een heerlijke knal van net buiten het strafschopgebied zette Henderson (foto, links) Liverpool op 1-0.

Bij de 2-0 van was de 24-jarige middenvelder vervolgens de aangever. Daniel Sturridge promoveerde een fraaie lange bal van Henderson met het hoofd tot doelpunt. Daarmee stelde de aanvaller een vervolg van een schitterende reeks veilig. Liverpool is nu twaalf competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag en leed in de laatste zestien duels slechts één nederlaag: op 14 december bij Manchester United.

Door de vierde overwinning op rij klimt Liverpool naar de vijfde plaats, drie en twee punten achter respectievelijk Arsenal en Manchester United. Ook die twee ploegen wonnen woensdag. Het Southampton van Ronald Koeman volgt op twee punten van The Reds, Tottenham Hotspur op vier punten. Spurs heeft echter nog een wedstrijd tegoed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.