Liverpool uit Champions League door winst Fiorentina

In Groep E van de Champions League zijn alle beslissingen al gevallen. Fiorentina plaatste zich na Olympique Lyon voor de volgende ronde van het miljoenenbal. Liverpool moet zich tevreden stellen met een vervolg in de Europa League.

Liverpool uit Champions League door winst Fiorentina

Fiorentina-Olympique Lyon 1-0Fiorentina had tegen het al geplaatste Lyon het beste van het spel. Alberto Gilardino onderstreepte het goede spel van Viola door al vroeg in de wedstrijd op de paal te koppen. De Italianen kwamen op voorsprong dankzij een door Marco Marchionni verdiende strafschop. Juan Vargas (foto) schoot de penalty onberispelijk binnen. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd.

Debreceni VSC-Liverpool 0-1Liverpool kende een goede start in Hongarije. Na vier minuten spelen kopte Jamie Carragher de bal voor het doel en David N'Gog tikte vervolgens van dichtbij de 0-1 binnen. Onder anderen Dirk Kuijt verzuimde om Liverpool aan meer goals te helpen. Het bleef bij 0-1, maar dat is voor Liverpool onvoldoende om zicht te houden op de volgende ronde van de Champions League.

Fiorentina schaarde zich bij de laatste zestien door 12 punten te verzamelen. Lyon heeft er 10 en is op basis van een beter onderling resultaat met Liverpool ook zeker van de volgende ronde. De Engelsen zijn met 7 punten zeker van de derde plaats. Debreceni is met 0 punten al overal voor uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's