Liverpool tankt vertrouwen, Spurs schakelt Newcastle uit

Reacties

Vier dagen voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Arsenal heeft Liverpool in het Engelse League Cup-toernooi tegen Bournemouth gewerkt aan het zelfvertrouwen. De koploper in het Championship was in eigen huis geen partij voor de ploeg van de geplaagde manager Brendan Rodgers. Newcastle United ging opnieuw hard onderuit in Londen, Tottenham Hotspur bereikte de halve finale.

Liverpool tankt vertrouwen, Spurs schakelt Newcastle uit

Bournemouth – Liverpool 1-3
Met vijf nederlagen op vreemde bodem zijn uitwedstrijden in de Premier League nou niet bepaald het geliefde terrein van Liverpool. In de vijfde ronde van het toernooi om de League Cup maakten The Reds echter geen fout. Raheem Sterling nam zijn club met twee knappe treffers bij de hand. De twintigjarige aanvaller speelde voor de gelegenheid als centrumspits. Vóór rust betekende een vallende kopbal de 0-1, na rust slalomde Sterling (foto) zich naar de 0-3.

Omdat Lazar Markovic zeven minuten na de openingstreffer ook raak schoot uit de rebound, bracht de aansluitingstreffer van Dan Gosling weinig meer teweeg. Met de eerste officiële overwinning sinds 2 december (3-1 tegen Leicester City) plaatste Liverpool zich daardoor in navolging van Chelsea en Sheffield United voor de halve finales van het tweede bekertoernooi van Engeland en kan het ondanks de sportieve crisis met enig vertrouwen toewerken naar het bezoek aan Arsenal.

Tottenham Hotspur – Newcastle 4-0
Dat vertrouwen zal Liverpool hard nodig hebben, want het de laatste weken in uitstekende vorm verkerende Newcastle United ging zaterdag nog hard onderuit in het Emirates Stadium. Na vanavond is echter wel de vraag hoezeer de ploeg van manager Alan Pardew de opmars richting de achtste plaats in de drukke decemberperiode een vervolg kan geven. Tijdens het tweede bezoek aan Londen in vijf dagen tijd was Tottenham Hotspur véél te sterk.

Het verschil op de ranglijst tussen The Spurs en The Magpies is slechts één punt, maar was op White Hart Lane een stuk groter. Michel Vorm zag vanuit zijn doel dat Nabil Bentaleb, Nacer Chadli, Harry Kane en Roberto Soldado allen één keer het net vonden. Opmerkelijk was dat Pardew door de blessures van Tim Krul en Rob Elliot geen keeper op de reservebank had gezet. Een geluk voor Newcastle was daarom dat derde doelman Jak Alnwick ondanks een blessurebehandeling kon blijven staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.